Miesteliai šv. Velykų laukia pasipuošę

velykiniai papuosimai
Kai kurie miesteliai šv. Velykas pasitinka papuoštomis erdvėmis. Nuotraukose iš kairės: Kriūkai, Sudargas, Lekėčiai. Facebook nuotr.


Nors karantino metu gatvės ištuštėjusios, daugelis laiką leidžiame namuose, tačiau artėjant šv. Velykoms miesteliai ir gyvenvietės puošiasi dekoratyviniais margučiais, zuikiais, žalumynais ir kitokiais šventiniais akcentais bei akį traukia gražiausios pavasario šventės spalvomis.
 
Lekėtiškiai kasmet prieš šv. Velykas savo bendruomeniečius kviečia papuošti skverą. Nors šiemet į bendrą būrį susirinkti bendruomenė negalėjo, bet Kęstučio Bybarto ir jo draugų iniciatyva išdrožti iš plokštės margučiai vis vien skvere jau šypsosi, o jais pasigrožėti galima net neišlipant iš automobilių.

Graži tradicija papuošti miestelį prieš šventes gyvuoja ir Sudarge. Seniūnijos iniciatyva ir šiemet aikštėje priešais bažnyčią atsirado graži šventinė kompozicija: iš beržo šakelių nupintas kiaušinis papuoštas ornamentu, kuris išmargintais iš riešutų kevalų padarytomis rožytėmis. Prie išdygusių  gėlių, nupintų iš žilvičio vytelių, tupi ir Velykų zuikutis.

„Šiemet pasipuošėm kukliau, dekoracijas darėme namuose, prisidėjo, kas kiek galėjo“, – pasakojo Sudargo bibliotekininkė Valerija Endriukaitienė.

Kriūkiečiai Mokyklos gatvėje taip pat puošiasi prieš visas metų šventes. Čia pastatytuose stovuose prieš Velykas atsirado kriūkiečio tautodailininko Andriaus Bieliuko pagaminti mediniai kiaušiniai. Seniūnijos sekretorė Anelė Mockaitienė pasakojo, kad idėja šioje vietoje puoštis kilo ankstesnei kultūros renginių organizatoriai Ingridai Vaitkevičienei. Tradicija tęsiama iki šiol, tik velykiniai kiaušiniai kasmet puošiami kitaip: šiemet jie nudažyti ryškiomis spalvomis, žalumynais papuoštas ir Vabalų kalnelis.

Kidulių seniūnė Renata Švelnytė medinių velykinių zuikių, kuriuos pagamino jos šeimos nariai, porele nusprendė nors šiek tiek pradžiuginti kiduliečius. Seniūnė pasakojo, kad papuošimui jokių lėšų nereikėjo, paėmė medžio kalades, ant kurių pasodino drožtus zuikius, o margučius nunėrė seniūnijos moterys.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.