Jaunoji cirko artistė bandys užkariauti žiūrovų širdis

aureja sedbaraite
Dalyvauti televizijos šou buvo sena Aurėjos Šedbaraitės svajonė, tad ji džiaugiasi ją įgyvendinusi ir sulaukusi komisijos įvertinimo bei palaikymo. Šakių cirko mokyklos nuotraukos


Gintarė MARTINAITIENĖ

Jau šį sekmadienį realybės šou „Lietuvos talentai. Supervaikai“ finale žiūrovų širdis bandys užkariauti Šakių cirko mokyklos artistė, oro akrobatė Aurėja Šedbaraitė, besitikinti ir kraštiečių palaikymo.
 
Komisijos palaikymo ir trijų „taip“ Aurėja iš komisijos sulaukė pirmajame etape ir tik visai neseniai sužinojo, kad pateko į finalą, kuris jau šį sekmadienį. Aurėja atvira – kažkas viduje kuždėjo, kad jai pasiseks ir kad ji pateks į finalą, tačiau pripažįsta, kad šis pasiekimas, nors ir tikėtas, išties malonus.

Tuo labiau, kad dalyvauti tokiame šou buvo sena Aurėjos svajonė – ji vis zyzdavo, kad nori išbandyti savo jėgas tokiame šou, tik vadovė, sako oro akrobatė, vis pristabdydavo, kol šiais metais abi nusprendė išbandyti sėkmę.

aureja sedbaraite2
Cirko mokyklos vadovė Itana Januševičienė teigia, jog svarbu ne tik užlipti į sceną, daug svarbiau, ką parodysi, koks tavo ne tik fizinis, bet ir psichologinis pasirengimas. Tad matydama Aurėjos potencialą skatino, ragino subręsti pasirodymui ir išlaukti. Tiesa, scenoje dvylikametė A. Šedbaraitė ne naujokė – cirką ji lanko nuo ketverių, tad pasirodymų scenoje būta ne vienas ir ne du, be cirko jaunoji artistė ir neįsivaizduoja savo gyvenimo.

Tačiau nereikėtų galvoti, kad cirkas tik blizgantys rūbai, scenos žavesys, žiūrovų nuostaba ir aplodismentai. Pirmiausiai tai sunkus, daug atsidavimo reikalaujantis darbas, nuolatinės treniruotės. Aurėja pasakoja, jog treniruotis tenka kiekvieną dieną, o kadangi šalyje karantinas, ruošiantis pasirodymams daug padirbėti teko savarankiškai namuose, tiesiog garaže, kur tėtis sukonstravo reikiamą įrangą.

„Čia ne daina ar šokis. Gaudavo namų darbus, atlikdavo, filmuodavo, siųsdavo man, o aš atgal. Taip ir bendravome“, – sako I. Januševičienė.

Ji džiaugiasi savo mokinės užsispyrimu bei noru daryti tai, ką daro.

„Svarbiausia yra noras, o ne tai, kad išeina į sceną ir verkia“, – sako vadovė.

Be to, tai ir didžiulė patirtis, nes tai ne šiaip konkursas, o šou, televizija, kur ir tiesioginis eteris, ir kameros, ir papildomas jaudulys.

aureja sedbaraite3
„Tai neeilinė patirtis artistams, bet ir vadovams, kurie turi šansą pasitempti“, – pripažįsta I. Januševičienė.

Nors sekmadienio pasirodymo vadovė laukia ramiai, tačiau yra ir jaudulio, nes sužinojo, kad negalės nusivežti savo įrangos, nes nėra galimybių tokios pakabinti, tad tikisi, jog dėl to nenukentės pasirodymo kokybė.

„Repetavom ant troso, o bus virvė“, – techninius niuansus vardija pašnekovė ir juokauja, kad dar yra kelios paros visa tai išspręsti.

Pati Aurėja, kalbėdama apie finalinį pasirodymą ir didelę konkurenciją pripažįsta, jog nieko nesitiki, tik viliasi, kad sulauks palaikymo, o pasirodymas pavyks, taip, kaip suplanuota.

Sekmadienį iš finale dalyvaujančių 12 dalyvių, tarp kurių ir Aurėja, į superfinalą pateks trys vaikai.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.