Direktorius pažado nepamiršo

daniliausko suoliukas
Buvęs „Varpo“ mokyklos direktorius Vitas Daniliauskas mokyklai padovanojo arkliuką-suoliuką, kurį pagamino tautodailininkas Zigmas Sederevičius. G. Bernotienės nuotr.

Kaip pareigas gegužę palikdamas „Varpo“ mokyklos direktorius Vitas Daniliauskas buvo žadėjęs, taip ir padarė. Prie mokyklos, pievelėje po direktoriaus kabineto langais, antradienį jaukiai įkurdintas suoliukas-arkliukas.

Atsisveikindamas su mokykla direktorius žadėjo Rugsėjo 1-osios proga mokyklai padovanoti unikalų suoliuką. Savo pažadą tesėjo – prie mokyklos jau stovi tautodailininko Zigmo Sederevičiaus sukurtas darbas. Turbūt jau nieko ir nestebina, kad tai arkliukas, nes būtent šis gyvūnas yra didžioji V. Daniliausko aistra.

„Mano mintis buvo arkliukas, o išėjo, kad arkliukas tempia vežimą. Gal dėl to, kad ir aš kažkada tą vežimą tempiau“, – apibūdindamas tautodailininko darbą kalba buvęs mokyklos vadovas.

Jis viliasi, kad išskirtinis suoliukas „Varpo“ mokyklai primins pirmąjį ir kol kas vienintelį jos vadovą ir bus puiki vieta prisėsti tiek praeiviui, tiek moksleiviui ar pedagogui.

„Kainavo“, – nedaugžodžiaudamas į klausimą, kiek asmeninių lėšų atsiėjo ši dovana mokyklai, sako V. Daniliauskas, tačiau sumos neįvardija, o medienos dirbiniui turėjo mokykla.

Jis prasitaria, kad turi ir dar vieną sumanymą-dovaną, tačiau neatskleidžia, kas tai bus, nes nėra tikras, kada sumanymą spės įgyvendinti.

„Rugsėjui gal nespėsim, tai gal mokyklos gimtadieniui“, – sako pašnekovas ir prasitaria, kad sprendimu palikti pareigas yra patenkintas, džiaugiasi namais bei buitimi.

„Mokykla rūpi, bet neskauda“, – patikina mokykloje besisvečiuojantis V. Daniliauskas.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.