Lekėčiuose suskambo miestelio skveras

sodai lekeciai
Kad varinis sodas, kurį verdami lekėtiškiai sudėjo ir savo viltis, atsirastų miestelio skvere, sumanė lekėtiškės Vaida Brazaitienė (kairėje) ir Irena Puskunigienė. A. J. Repšio nuotr.

Mažoji Lietuvos kultūros sostinė Lekėčiai pakvietė į savitą, gana rudenišką renginį „Skambantis skveras“.
 
Lekėtiškiai, miestelio svečiai rinkosi į miestelio skverą, jau nuklotą spalvotais rudeniniais lapais. Tačiau renginio organizatoriai grėbti skverą užklojusių lapų neskubėjo. Ant lapų paklotės Šakių meno mokyklos mokiniai ir jų mokytojos Lolita Rūgytė ir Simona Kudirkienė netrukus sukūrė skulptūras – iš medžio šakų supynė riedulius, tarsi visatos simbolius.

Tą popietę Lekėčių skverą papuošė ir daugiau skulptūrėlių, sukurtų iš gamtos dovanų: rudeninių vaisių, kankorėžių, žolynų. Prie jų kūrimo prisidėjo jau visi šventės dalyviai – mažieji lekėtiškiai, jų tėveliai, senjorai.

Dar vienas simbolis nuo šiol puoš Lekėčių miestelio skverą – tarp čia augančių medžių kabės varinis sodas.

„Nuo šiol Lekėčių miestelio žmonių viltys ir troškimai bus įkūnyti pačių surištame variniame sode“, – apie šio simbolio prasmę sako lekėtiškis, fotografas Algirdas Jonas Repšys.

Ėmė Lekėčių miestelio žmonės į rankas po vario vamzdelį, atidžiai vėrė po dalelę ir dar kiekvienas sakė savo palinkėjimus, pasiūlymus miesteliui, patiems sau. Vėliau varinis sodas pakibo tarp skvero medžių. Taip, pasak šios idėjos autorės, vienos iš šventės organizatorių, režisierės Vaidos Brazaitienės, nuspręsta įprasminti 2020-uosius – Tautodailės metus.

Ko lekėtiškiai linkėjo? „Daug šeimų ir vaikučių, daugiau jaunimo. Būti sveikiems, draugiškiems ir mylėti vieniems kitus. Pasitikėjimo visiems visose srityse ir t.t.“.

Surašyti linkėjimai buvo sudeginti ant simbolinio aukuro, kad pakiltų į aukštybes ir galbūt būtų  išgirsti.

Nors dalyvių nebuvo gausu, buvo juntama šilta bendrystė. Susirinkusieji dar vaišinosi šeimininkių išvirtais cepelinais, klausėsi Griškabūdžio kultūros centro pučiamųjų instrumentų orkestro, vadovaujamo Valdo Sinkevičiaus.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.