Muziejaus languose – mokinių piešiniai

paroda languose VKM
Kol tęsiasi karantinas, ir Vinco Kudirkos muziejaus veiklos keliasi į internetinę erdvę – muziejaus languose surengta vaikų piešinių ir darbų paroda. Vinco Kudirkos muziejaus nuotr.

Vinco Kudirkos muziejus kartu su Kudirkos Naumiesčio meno mokyklos skyriumi (mokytojas Mindaugas Pauliukas), Vinco Kudirkos gimnazijos dailės mokytojomis Birute Adomavičiene ir Meilute Andriukaitiene surengė vaikų piešinių ir darbų parodą muziejaus languose.
 
Pasak muziejininkų, jie siekia, kad gyventojai, eidami pasivaikščioti, praeitų ir pro muziejaus langus ir žvilgteltų į vaikų darbus. Kol negalima išvažiuoti į kitus miestus ir kol niekas negali atvažiuoti į muziejų.

Piešiniai languose keičiami kas dvi–trys savaitės, vis parenkama kita darbelių tema.

Pirmieji vaikų tapybos darbeliai ant nedidelių drobių (mokytojas M. Pauliukas) vaizdavo Lietuvos himno žodžius, kaip juos supranta ir vaizduoja vaikai. Nuo vasario 1 d. juos pakeitė dešimtokų–vienuoliktokų gimnazistų darbai, kurių tema – kontrastai (mokytoja B. Adomavičienė).

Nuo vasario 22 d. languose pasirodys dvyliktokų darbai, kuriuose išbandomos naujos dailės technikos, tema – iššūkis. Juos pakeis mažųjų spalvoti darbeliai (mokytoja M. Andriukaitienė).

Muziejininkai laukia, kol muziejus galės atverti duris, o kol nedirba, kviečia naumiestiečius gražią dieną išeiti pasivaikščioti ir žvilgtelti į muziejaus langus.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.