Minint Globėjų dieną – pramogos vaikams ir padėkos globėjams

vaikai zaidimai
Renginio metu netrūko užsiėmimų mažiesiems, kurie noriai save išbandė ir sportinėse rungtyse. D. Pavalkio nuotr.

Praėjusį ketvirtadienį „Varpo“ mokykloje šurmuliavo Globėjų savaitę vainikavęs renginys – sporto diena, kurioje mažiesiems netrūko pramogų, o globėjams už jų atsidavimą ir kilnią misiją – padėkos žodžių.
 
Pasak Socialinių paslaugų centro direktorės Vilmos Bielskienės, Globos centrui išties dažnai tenka spręsti jautrias ir sunkias situacijas, tačiau šventinę dieną nesinori kalbėti apie sunkumus. Užtat įstaigos vadovė pasidžiaugė, kad prieš dvejus metus su Globos centru išsikėlė tikslą ir dalyvavo kokybės vertinimo projekte, o birželio 21 d. centrui įteiktas ir kokybės sertifikatas.

„Džiaugiamės šiuo įvertinimu, kadangi tai patvirtina, jog centre teikiamos Globos centro paslaugos atitinka aukščiausius keliamus reikalavimus“, – kalbėjo direktorė ir teikdama gėles dėkojo savo komandai.

Visgi daugiausiai padėkos žodžių renginio metu skirta globėjams, kurie vaikams suteikia namų šilumą ir rūpestį, leidžia patikėti suaugusiais, jų gerumu. Meras Edgaras Pilypaitis teigė, jog tai ne darbas, bet misija. Vicemeras Darius Jakavičius sakė, kad jeigu vaikai auga laimingi, visuomenė po 10–15 metų bus tik stipresnė, o vaikams jis linkėjo drąsiai svajoti, nes svajonės pildosi. Sveikinimus globėjams skyrė ir kantrybės, energijos bei tikėjimo savo darbų prasme linkėjo Socialinės paramos skyriaus vedėja Daiva Pilypaitytė, už tai, kad prisideda prie geresnių vaiko interesų užtikrinimo, dėkojo ir Vaiko teisių apsaugos skyriaus Šakių rajone komanda.

Nors gražių žodžių netrūko, tačiau vaikus labiausiai žavėjo galimybė pašokinėti ant batuto, išbandyti save sportinėse rungtyse ar išsimaudyti putose.

Iš viso šiuo metu rajone yra globojami 94 vaikai. Globėjų-rūpintojų yra 55, iš jų du budintys, pas kuriuos auga keturi vaikai, keturiose šeimynose namų šilumą radę 22 vaikai.

Globėjų diena Lietuvoje liepos pirmąjį sekmadienį minima nuo 2017-ųjų. Šią datą Lietuvos Respublikos Seimas įrašęs į Lietuvos Respublikos atmintinų dienų įstatymą.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.