Griškabūdiečius džiugina fontanas

fontanas griskabudyje
Fontanas Griškabūdžio miestelio tvenkinyje džiugins nuo ryto aštuntos ik vakaro 24 valandos. R. Januševičiaus nuotr.


Griškabūdiečiai ir toliau tęsia savo gražius darbus. Šį kartą visus nudžiugino pačiame miestelio centre tyvuliuojančiame vandens telkinyje įrengtas fontanas. Miestelio seniūno galvoje sukasi mintys fontaną dar tobulinti, o svarbiausia, kad fontanas vakarais šviestų. „Tai bendras mūsų miestelio bendruomenės kūrinys“, – sako seniūnas Saulius Naumavičius.
 
Miestelio seniūnas S. Naumavičius pasakojo, kad idėja fontano čiurkšle pagyvinti tvenkinį rutuliojosi jau seniai ne vieno bendruomeniečio galvoje.

„Kažkada ir mokytojas Romanas Laurinaitis užsiminė, kad jeigu miestelyje gyventojai nuosavame tvenkinyje gali įsirengti fontaną, kodėl neįrengus miestelio centre... Taip idėja virto kūnu“, – džiaugėsi seniūnas.

Anot jo, fontanas įsijungia ryte prieš pat aštuntą valandą, po keliolikos minučių išsijungia, įrenginys suprogramuotas taip, kad per valandą vieną kartą fontanas trykštų po maždaug 15 minučių. Ir taip iki pat vidurnakčio. Fontano programavimu užsiėmė jankiškis Donatas Masteika.

„Fontaną dar tobulinsim, ypač apšvietimą, norisi, kad fontanas tamsiu paros metu būtų apšviestas“, – mintimis dalijosi miestelio seniūnas.

S. Naumavičius nuoširdžiai dėkojo bendruomenės valdybos nariui Arūnui Kliaudaičiui už fontano idėjos palaikymą bei sukūrimą. Taip pat Virgilijui Šulskiui, Jurgiui Moleikaičiui ir jo sūnui Pijui, Mantui Puskunigiui, Ernestui Stankevičiui, seniūnijos darbuotojams Arūnui Sinkevičiui, Sauliui Rastaustauskui už pagalbą šį fontaną montuojant.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.