baneris leidinys

aSakiniai
Savivaldybės komanda „aŠakiniai“ žuvienę virė žvilgsnius traukusiame didžiuliame 110 litrų talpos senoviniame katile. J. Andriejauskaitės nuotr.

Šeštadienį Rusnėje vyko jau 13-asis žuvienės virimo čempionatas, į kurį sugužėjo 60 komandų, gausus būrys svečių. Pirmą kartą čempionate dalyvavo ir gausi Šakių rajono  savivaldybės komanda „aŠakiniai“.
 
Dar prieš čempionatą skelbta, kad „aŠakinių“ komanda nusiteikusi rimtai – vietą atvyko apžiūrėti iš anksto, o žuvienė virta ne bet kur, bet senoviškame 110 litrų talpos katile „Maslov“. Visam procesui vadovavo taip pat ne bet kas, o administracijos direktoriaus pavaduotojas Redas Juškaitis. Jis patikino, kad nors pagrindinis prizas ir nelaimėtas, tačiau laikas praleistas puikiai, gausiai šventėje susirinkusi liaudis buvo sočiai pamaitinta. Kaip po čempionato pasakojo R. Juškaitis, buvo ir tokių komandų, kurios žuvienę virė dviejuose puoduose – vieną komisijai, kitą žmonėms. Buvo, kas virė gerokai mažesniuose katiluose nei „aŠakiniai“. Tad kai kiti sriubos jau seniai neturėjo, prie „aŠakinių“ rikiavosi būriai išalkusių ir norinčių žuvienės paskanauti šventės dalyvių. Galų gale, svarsto administracijos direktoriaus pavaduotojas, čempionate daug lemia ir sėkmė, nes 60 komandų virtą žuvienę ragauja ir vertina komisija, tad pirmas, antras dubuo skanu, trečias jau gal tik šiaip sau, o ką kalbėti apie 60-ąjį žuvienės dubenėlį...

Visgi dėmesio Šakių delegacijai netrūko – jie buvo pastebėti šalies žurnalistų, komisijos, žinoma, sočiai prisisotinusių šventės dalyvių. Beje, tai buvo bene vienintelė komanda, kurioje buvo ir visi savivaldybės vadovai, ir dar būrys specialistų – iš viso į Rusnę vyko 19 žmonių.

Jeigu vieni žuvienės receptų bei ingredientų neatskleidžia, tai R. Juškaičio receptą jau galima aptikti ir internete, skaitant apie šventės atgarsius Rusnėje. Pasirodo, administracijos direktoriaus pavaduotojas žuvienę pradeda virti nuo sultinio iš smulkios žuvies, geriausiai tinka ešeriai arba pūgžliai. Šiuos išėmus dedamos bulvės, kurioms suvirus, vėl dedamos bulvės, morkos, prieskoniai, stambi žuvis. Žuvienė baigiama įpilant į ją alaus, o jam nugaravus – dar ir naminukės, o šiai nugaravus viskas išmaišoma su karklo ar alksnio nuodėguliu. Ir ne dėl vaizdo, o dėl žuvienei suteikiamo skaidrumo. Beje, jeigu koks angliukas lieka sriuboje, šefas sako, jog jį tiesiog būtina suvalgyti.

„Draugo“ inf.

Komentarai   

#1 almis 2021-09-16 17:22
ponia juskaitiene po zuvienes virimo nekilo i darba.O valkata REduks kaip?ar atejo pas dainiuka?
Cituoti

Komentuoti

Apsaugos kodas
Atnaujinti

Prenumeruok E-laikraštį!

Reklama

Esam Zanavykai


lietuva mes

esam zanavykai

Orai Šakiuose

Jei pageidaujate išsamesnės orų prognozės, paspauskite ant paveikslėlio.

Mūsų draugai

 

srtfondas

   

musu_laikas
 
 

 


Paskutinės naujienos


UAB "Daugtaškis" 2008-2016 Visos teisės saugomos