Įvertinimai – kraštiečiams agronomams

agronomai
Šakių delegacija Lietuvos agronomų sąjungos suvažiavime tradiciškai būna viena gausiausių. Organizatorių nuotr.


Praėjusį ketvirtadienį Akademijoje (Kėdainių r.) vyko 34-asis Lietuvos agronomų sąjungos (LAS) suvažiavimas, kuriame išskirtinės pagarbos sulaukė net keturi rajono agronomai.
 
Tradiciškai suvažiavimų metu ne tik aptariamos aktualijos, bet ir apdovanojami iškiliausi profesijos atstovai. Šiųmetinis suvažiavimas kaip reta derlingas – Garbės nario vardas suteiktas slavikiečiui ūkininkui Vintautui Kasperavičiui, buvusiam Šakių agronomų asociacijos pirmininkui ir aktyviam visuomenininkui, savivaldybės tarybos nariui Romui Pukinskui, ilgamečiam  LAS valdybos nariui Arūnui Vasiliauskui. Lietuvai nusipelniusio agronomo vardą pelnė puikiai daugeliui kraštiečių žinomas „Dojaus“ įmonių grupės įkūrėjas, aktyvus LAS rėmėjas Pranas Dailidė.

Susitikimo metu demonstruotas filmas „Agronomijos raida per šimtmetį. Pagarba visiems ją kūrusiems“. Beje, minint LAS šimtmetį išleistas ir solidus leidinys „Lietuvos agronomų sąjungos šimtmečio istorija 1921–2021“, kuriame apžvelgiama Lietuvos žemės ūkio raida per šimtmetį, agronomų sąjungos ištakos ir sukūrimas.

Ankstesniais metais LAS garbės nario vardas suteiktas ir Šakių rajono agronomų asociacijos aktyvistui Vytautui Bitinui, Henrikui Zarembai, Jonui Valaičiui, Henrikui Braškiui.

Šiuo metu Šakių agronomų asociacijai vadovauja Mindaugas Bastys.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.