Darbus kūrė minėdami miesto teisių suteikimo metines

pleneras poland
Lietuvių menininkai, tarp kurių ir šakiečiai, Gołdap mieste surengė darbų parodą, skirtą miesto gimtadieniui. Organizatorių nuotr.

Šakiečiai dailininkai Lolita Rūgytė, Audronė ir Algimantas Vorevičiai, Vytautas Kaunas bei fotomenininkas Vidas Venslovaitis dalyvavo tarptautiniame plenere Gołdap (Lenkija) mieste, kur kartu su kitais menininkais iš Lietuvos bei Lenkijos sukurtus darbus skyrė Gołdap miesto gimtadieniui.
 
Kaip pasakojo dailininkė L. Rūgytė, tarptautinio plenero užuomazgos buvo dar praeitų metų lapkričio mėnesį. Kadangi dėl pandemijos vykti į Lenkiją menininkai iš Lietuvos negalėjo, tai tapė namuose.

„Plenero organizatorius, mūsų visų gerai pažįstamas dailininkas Zbigniew Mierunski pakvietė bendrauti internetu, pleneras vyko nuotoliniu būdu. Iš viso dalyvavom septyni lietuviai bei penki menininkai iš Lenkijos. Plenero tema ir darbai buvo skirti Gołdap miesto gimtadieniui, todėl mums siuntė informacijos, kad galėtume pažinti miestą“, – pasakojo L. Rūgytė.

Pasak jos, šiemet rugsėjo pabaigoje pagaliau pavyko visiems lietuviams, tarp jų ir šakiečiams, nuvykti į Lenkiją. Dailininkai nusivežė ir sukurtus savo darbus, o fotomenininkas V. Venslovaitis – fotografijas.

Spalio 1 d. Gołdap  kultūros centro galerijoje „K2“ buvo atidaryta paroda po atviru dangumi „Šiaurinė Mozūrijos šviesa – Gołdap 2020“. Menininkų iš Lenkijos ir Lietuvos darbai buvo sukurti minint 450-ąsias miesto teisių suteikimo metines. Atidaryme dalyvavo plenero dalyviai bei vietos bendruomenė.

„Kadangi to gyvo plenero neturėjome, kai nuvykom į Gołdap, mums suorganizavo kelių dienų plenerą. Tapėm ir sukūrėm po porą nedidelio formato darbelių, miesto centre ant molbertų išeksponavom dar dažais kvepiančius darbus. Buvo labai produktyvus pleneras“, – įspūdžiais dalijosi L. Rūgytė pridurdama, kad juos į Lenkiją lydėjo kasmetinio tarptautinio dailininkų plenero „Kalbanti žemė“ organizatorė Aurelija Papievienė.

Gołdap miesto kultūros centre paroda veiks iki spalio pabaigos, o ateityje, pasak L. Rūgytės, tikimasi, kad paroda „Šiaurinė Mozūrijos šviesa – Gołdap 2020“ kartu su parodos autoriais atkeliaus ir į Šakius.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.