Slavikų kultūrai atvertos naujos durys

slavikai sales atidarymas
Slavikų laisvalaikio salės įkurtuvių proga sveikinimų sulaukė šios salės šeimininkė Renata Baltrušaitienė (antra iš kairės), daug padėkos žodžių buvo skirta seniūnui Valdui Dumčiui, kuris rūpinosi remonto darbais. Organizatorių nuotr.


Lina POŠKEVIČIŪTĖ

Praėjusį penktadienį Slavikų laisvalaikio salėje vėl skambėjo muzika ir teatro aktorių balsai, mat duris atvėrė suremontuota Slavikų laisvalaikio salė, įsikūrusi buvusioje Slavikų mokyklos sporto salėje.

Dabar labai populiaru viską optimizuoti, uždaryti, tačiau entuziastingų žmonių dėka galima be didelių lėšų tvarkytis, kad kultūra turėtų ir kaime kur klestėti. Klausimas, kur įrengti Slavikų laisvalaikio salę, pradėtas spręsti prieš dvejus metus. Atsisakius Slavikų kultūros centro rekonstrukcijos projekto, buvo siūloma kultūrą perkelti į seniūnijos patalpas.

Tačiau pernai Slavikų seniūnu pradėjus dirbti Valdui Dumčiui, šis pasiūlė suremontuoti mokyklos sporto salę ir čia įrengti laisvalaikio salę bendruomenės bei mokyklos poreikiams.

Pagaliau visoms pusėms sutarus, laisvalaikio salę remontuoti pavasarį ėmėsi Slavikų seniūnija ir jos darbininkai. Už minimalias lėšas – aštuonis tūkstančius eurų, kuriuos skyrė rajono savivaldybė. Seniūnija pažadą ištesėjo ir štai lapkričio 19 d. suremontuotoje Slavikų laisvalaikio salėje vėl rinkosi žiūrovai, svečiai, o jiems džiugias akimirkas dovanojo mėgėjų meno kolektyvai.

„Šis vakaras ypatingas tuo, kad Slavikų laisvalaikio salė sugrįžo ten, kur beveik prieš 60 metų savo veiklą pradėjo Slavikų kultūros namai. Pirmoji kultūros namų direktorė buvo Vida Jakaitienė, kultūrinį darbą ji Slavikuose dirbo net 36-erius metus. Gaila, kad jos šiandien nėra su mumis, bet puokštę gėlių perduosim nuo visų mūsų kaip didžiausią padėką už ilgametį darbą“, – vakarą pradėjo šios salės šeimininkė, Šakių kultūros centro Slavikų laisvalaikio salės kultūrinių renginių organizatorė Renata Baltrušaitienė.

Su įkurtuvėmis slavikiečius sveikino ir rajono administracijos direktoriaus pavaduotojas Redas Juškaitis, pasidžiaugęs, kad seniūno užmojis mokyklos pastate įrengti kultūros erdvę pasiteisino su kaupu.

„Nors ir nedidukė, kukli salė, bet, manau, yra pakankama bendruomenės poreikiams. Nežinau, ar tikslinga būtų buvę dėti didelius pinigus į didžiosios kultūros namų salės remontą. Problemos ten būtume neišsprendę vien todėl, kad lėšų būtų užtekę renovuoti pastatą tik iš dalies. O šiandien čia, šioje salėje, ir jauku, ir šilta. Dar vienas privalumas – šia sale gali pasinaudoti ir mokiniai, kurie čia sportuoja. Smagu, kad per trumpą laiką tiek savivaldybės administracijos prisidėjimu, tiek didelio Slavikų seniūno entuziazmu, tiek kultūros centro prisidėjimu šiandien turim šią salę“, – kalbėjo R. Juškaitis.

Kaip pavyko atlikti užsibrėžtus darbus tvarkant Slavikų laisvalaikio salę, pasidalino ir Slavikų seniūnas V. Dumčius. Jis padėkojo rajono savivaldybės administracijai už išgirstus norus ir skirtas lėšas. Anot jo, seniūnijai patikėjus atlikti darbus, buvo sutaupyti visų mūsų mokesčių mokėtojų pinigai.

„Džiaugiuosi savo darbuotojais, kurie, nors ir nebuvo jokie statybininkai, bet sugebėjo jais patapti. Turiu pripažinti – šis patalpų pritaikymas bendruomenės poreikiams mums buvo nemažas iššūkis. Dėkoju seniūnijos darbuotojams ir tiems, kurie kažką paskolino, ko neturėjome per salės remonto darbus. Džiaugiuosi Slavikų jaunimu, kurie atėjo padėti susitvarkyti po remonto. Taip pat turiu padėkoti mūsų kraštiečiui, kuriam rūpime mes visi kaip bendruomenė, – tai Albinui Markevičiui, kuris kartu su Šarūnu (Šarūnas Konkulevičius yra A. Markevičiaus padėjėjas bei draugas – red. past.) padovanojo šioms patalpoms šildytuvą. Ir dar noriu pasakyti: manau, kad svarbu turėti ne tik patalpas, bet ir būti bendruomeniškiems“, – kalbėjo seniūnas.

Slavikiečių atvykęs pasveikinti Šakių kultūros centro vadovas Mindaugas Kriaučiūnas pažadėjo, kad prisidės prie žaliuzių įsigijimo, kurios, anot jo, yra būtinos salės langams užtamsinti.

Pirmieji naujoje salėje, kurios sienas jau papuošė Gemos Flėderytės-Sotikovos tapybos darbų paroda, aišku, užgrojo šeimininkai – Slavikų kaimo kapela, vadovaujama R. Baltrušaitienės. Vėliau salės privalumus išbandė ir aktoriai – Plokščių mokyklos-daugiafunkcio centro mėgėjų teatras, vadovaujamas Ilonos Krištolaitienės, dovanojo spektaklį, sukurtą pagal Vytauto Rimkevičiaus pjesę „Skulptorė“.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.