Ketvirtadienį Šakiuose – baletas: pasirodymą rengia Charkivo teatro artistai

BaletoGala CharkivBallet photoArtūrasAlenskas
Jau mėnesį Lietuvoje gyvena, repetuoja ir koncertuoja Charkivo nacionalinio akademinio operos ir baleto teatro artistai. Gegužės 26 d. 18 val. Šakių kultūros centre jie rengia gala koncertą, kuriame pristatys gražiausias scenas iš klasikinių ir šiuolaikinių baletų.

Alytaus rajone, Daugų technologijos ir verslo mokyklos patalpose jau nuo balandžio pabaigos gyvena ir repetuoja 220 Charkivo operos ir baleto teatro darbuotojų. Kaip pabrėžia šio teatro generalinis direktorius Olegas Oriščenko, Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro kvietimu surengtos gastrolės turi ir humanitarinio konvojaus misiją: kartu su artistais iš nemažai karo smūgių patyrusio Charkivo pasitraukė ir 30 įvairaus amžiaus artistų vaikų.
 
„Mums, artistams, svarbiausia repetuoti. O tokių palankių sąlygų darbui, kokias kolegos iš LNOBT mums sukūrė Dauguose, kur atskirose patalpose gali repetuoti baletas, choras ir orkestras, – vargiai kitur surastume. Be to, pajutome, kad esame įdomūs ir reikalingi jūsų publikai – lietuviai mus šiltai sutiko visuose jau aplankytuose miestuose“, – teigia Charkivo operos ir baleto teatro vyriausiasis režisierius Armenas Kaloyanas.

„Atidžiai sekame geras naujienas iš karo fronto ir neprarandame vilties, kad prasidėjus vasarai galėsime grįžti į savo namus, tegu ir apgriautus. O kol kas dalį čia, Lietuvoje, už žiūrovų bilietus surinktų lėšų skiriame fondams, remiantiems Ukrainos kovotojus“, – teigia Charkivo operos ir baleto teatro generalinis direktorius Olegas Oriščenko.

Šakiuose žiūrovai išvys šio teatro šokėjų gala koncertą, kurio programoje – ryškiausių klasikinių ir modernių baletų fragmentai. Koncerte gros Charkivo operos ir baleto teatro simfoninis orkestras.

05 26


Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.