Draugėn susirinko po dvejų metų pertraukos

Liepos 22 d., po dvejų metų pertraukos, į popietę „Per gyvenimą eina žmogus“ Zyplių dvare rinkosi Šakių rajono žmonių su negalia sąjungos nariai. Netrūko sveikinimų, Janukiškių moterų ansamblio ,,Šešupės vingis“ dainų.

Popietę pradėjusi Žmonių su negalia sąjungos pirmininkė Stasė Vasaitienė pirmiausiai pasidžiaugė, kad vėl gali visi susitikti. O tuos sąjungos narius, kurie jau iškeliavo Amžinybėn, paprašė pagerbti tylos minute.
 
„Šiandieną, po dvejų nelengvų metų, Šakių rajono žmonių su negalia sąjungos pirmininkė S. Vasaitienė vėl sukvietė visus pabūti drauge, pabendrauti. Malonu, kad šventėje dalyvauja tiek garbingų svečių, kurie ne tik švenčių metu rodo dėmesį, bet negaili jo ir kasdienybėje. O labiausiai džiaugiamės, kad galime matyti ne tik jūsų akis, bet ir jūsų šypsenas, kad jų neslepia kaukės“, – kalbėjo popietės vedėja, Janukiškių neįgaliųjų dienos centro ir ansamblio ,,Šešupės vingis“ vadovė Rimvydė Ralickienė.

Susirinkusius sveikinęs rajono meras Edgaras Pilypaitis akcentavo, kad pasidalintas skausmas perpus sumažėja, o pasidalintas džiaugsmas – padvigubėja. Kad tiek negandas įveikti, tiek džiaugsmui pasidalinti reikia kito pagalbos. Linkėjo sąjungos nariams nepavargti ir savivaldybės padėkas įteikė veikliems sąjungos nariams: Vilijai Norkūnienei, Jolitai Unguvaitienei, R. Ralickienei, Janinai Jokūbaitienei, Marijonai ir Klemensui Kažemėkaičiams.

Savivaldybės Socialinės paramos skyriaus specialistė, projektų koordinatorė Justė Kazlauskaitė linkėjo sąjungai ilgų gyvavimo metų ir dėkojo už bendradarbiavimą bei asmeniškai padėkojo Vidai Norkaitienei, Danguolei Bendžiuvienei, Birutei Vaičiūnienei, R. Ralickienei bei sąjungos vairuotojui Raimondui.

Sąjungoje aktyviai veikia septyni klubai, jų vardu kalbėjusi Kriūkų klubo „Paunksmė“ vadovė Anelė Mockaitienė sąjungos pirmininkei S. Vasaitienei dėkojo už surastą ir kiekvienam ištartą paguodos žodį, linkėjo ir toliau vadovauti Žmonių su negalia sąjungai.

Zyplių dvaro arklidėse vykusios popietės metu skambėjo ir daugiau sveikinimų: Lukšių miestelio seniūnas Vytautas Andziulevičius sakė niekada nesusimąstęs, kad tiek daug aplinkui žmonių, turinčių negalią. O jam sąjungos pirmininkė S. Vasaitienė padėkojo už rūpestį žmonėmis – už Lukšių kapinėse įrengtą apšvietimą bei vandenį.

Dar ilgai popietės dalyviai bendravo su likimo draugais, šnekučiavosi bei klausėsi muzikantų iš Alksnėnų (Vilkaviškio r.) skambių melodijų.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Miškasodis: kiek tai prasminga ir reikalinga?

klausimelis 04 23Rimas iš Gelgaudiškio:

Nemažai esu medžių per gyvenimą pasodinęs, nors ne miškininkystėje dirbu. Esu gelgaudiškietis, todėl rūpi Gelgaudiškio miško likimas. Mačiau, kaip žūsta miškas. Bet toks gyvenimas. Mums gal ir atrodė, kad reikėjo anksčiau sergančius medžius pjauti. Faktas, kad yra išnykę didžiuliai miško plotai, bet tam yra specialistai. Nuomonės gelgaudiškiečių išsiskyrė: vieni šaukia, kodėl mišką išpjovė, bet jau miškas buvo miręs. 

klausimelis 04 23 2

Danutė iš Gelgaudiškio:

Džiaugiuosi, kad vyko miškasodžio akcija. Nesu anksčiau dalyvavusi ir medžių ne itin daug pasodinusi. Dėl miškų kirtimo išties daug nuomonių, yra prieštaraujančių plyniems miško kirtimams. Manau, jeigu jau medžius kokios kirvarpos graužia, būtina šalinti, bet po to reikia ir atsodinti. Dalyvavau, nes man rūpi, kad vaikai ir proanūkiai turėtų kur žemuogių ar grybų pasirinkti, augtų kuo sveikesnėje aplinkoje.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.