Čempionate daugiausiai žuvienės išvirė Šakių komanda

asakiniai komanda
Šefas, administracijos direktoriaus pavaduotojas Redas Juškaitis (centre) džiaugėsi, kad prie žuvienės virimo prisidėjo visa komanda, kuri, kaip ir pernai, žuvienę virė senoviniame katile. V. Simonavičienės nuotr.


Praėjusį šeštadienį paukščių ir žuvų rojumi vadinamoje Rusnėje (Šilutės r. sav.) įvyko jau 14-asis Tarptautinis žuvienės virimo čempionatas, kuriame jau antri metai iš eilės nelieka nepastebėta ir mūsų savivaldybės komanda „aŠakiniai“.
 
Pernai mūsiškiai čempionate dalyvavo pirmą kartą ir dėmesį patraukė rimtu nusiteikimu – iš anksto apsižiūrėjo vietą, o žuvienę virė ne bet kur, o senoviškame, gerokai senesniame nei 100 metų 110 litrų talpos katile „Maslov“. Šiais metais nusiteikimas buvo ne ką mažesnis ir 15 žmonių savivaldybės komanda su administracijos direktoriaus pavaduotoju, šefu Redu Juškaičiu priešaky irgi virė 110 litrų žuvienės, tačiau visiems norintiems paragauti jos nepakako, tad šakiečiai išvirė dar ir nudžiugino nespėjusius jos paskanauti.

Pasak šefo R. Juškaičio, kadangi produktų šakiečiai nusivežė pakankamai, nuspręsta sriubos išvirti pakartotinai, nors ir mažesnį kiekį. Beje, organizatoriai skelbia, kad iš viso išverdama daugiau kaip trys tonos įvairiausios žuvienės, bet jos vis tiek visada pritrūksta, nes čempionatas sutraukia ir didžiulį būrį žiūrovų. Kita vertus, kiti sriubos verda tik po keliasdešimt litrų, o norinčių jos paragauti netrūksta...

„Nemenka dalis pagrįžta ir sako, kad mūsų žuvienė skaniausia, tai tikrai labai malonus įvertinimas. Kai kam buvo įdomus ir pats antikvarinis puodas, tad dėmesio tikrai netrūko“, – sako R. Juškaitis, pasidžiaugęs ir ypač sklandžiai dirbusia savivaldybės komanda.

Būtent už didžiausią kiekį išvirtos žuvienės „aŠakiniai“ buvo apdovanoti specialiu prizu ir dovanų gavo pietų stalą.

Laimėti vieną iš pagrindinių prizų, svarsto R. Juškaitis, išties laimės dalykas, nes šiais metais čempionate dalyvavo 69 komandos, tad komisijai išragauti tokį kiekį sriubos dubenėlių išties nemenkas uždavinys. Galbūt pirmi penki dubenėliai tikrai skanu, bet kai tenka skanauti 69-ąjį...

Tačiau „aŠakiniai“ sako puikiai praleidę laiką, sulaukę daugybės teigiamų įvertinimų ir nosies dėl nieko nenukabina, nes buvo išties plačiai pastebėti.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Miškasodis: kiek tai prasminga ir reikalinga?

klausimelis 04 23Rimas iš Gelgaudiškio:

Nemažai esu medžių per gyvenimą pasodinęs, nors ne miškininkystėje dirbu. Esu gelgaudiškietis, todėl rūpi Gelgaudiškio miško likimas. Mačiau, kaip žūsta miškas. Bet toks gyvenimas. Mums gal ir atrodė, kad reikėjo anksčiau sergančius medžius pjauti. Faktas, kad yra išnykę didžiuliai miško plotai, bet tam yra specialistai. Nuomonės gelgaudiškiečių išsiskyrė: vieni šaukia, kodėl mišką išpjovė, bet jau miškas buvo miręs. 

klausimelis 04 23 2

Danutė iš Gelgaudiškio:

Džiaugiuosi, kad vyko miškasodžio akcija. Nesu anksčiau dalyvavusi ir medžių ne itin daug pasodinusi. Dėl miškų kirtimo išties daug nuomonių, yra prieštaraujančių plyniems miško kirtimams. Manau, jeigu jau medžius kokios kirvarpos graužia, būtina šalinti, bet po to reikia ir atsodinti. Dalyvavau, nes man rūpi, kad vaikai ir proanūkiai turėtų kur žemuogių ar grybų pasirinkti, augtų kuo sveikesnėje aplinkoje.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.