Šakiai iš lėto tapo pėdučių miestu

zimnickiene katalogas
Naujojo sezono atidarymo metu Šakių turizmo ir verslo informacijos centro darbuotoja Vaida Zimnickienė pristatė ir naują turizmo paslaugų katalogą  „Šakiai. Pažink. Paragauk. Pajusk“, į kurį įdėjo daug darbo ir širdies. D. Pavalkio nuotr.


Asta Saulė ŠULSKYTĖ

Antradienio popietę Šakių turizmo ir verslo informacijos centras (TVIC) kavinėje „Kiba“ susitiko su vietiniais turizmo paslaugų teikėjais. Čia ne tik pasidžiaugta praėjusių metų turizmo rezultatais ir naujai savo veiklas pradėjusiais turizmo objektais, bet ir paskelbtas turizmo sezono atidarymas. Šiemet jį lydės naujai išleistas turistinių paslaugų leidinys „Šakiai. Pažink. Paragauk. Pajusk“, prie kurio atsiradimo prisidėjo ir Šakių krašto vietos veiklos grupė (VVG).  

Šakių TVIC darbuotoja Vaida Zimnickienė, pristatydama praėjusių metų turizmo rezultatus, teigė, kad tikslinė mūsų turizmo auditorija yra vyresnės nei 40 metų moterys, šeimos su vaikais, moksleiviai ir visi kiti keliautojai. Daugiausiai turistų pritraukia keturi rajono objektai – vyninė „Vilkenta“, Zyplių dvaras ir jame įsikūręs restoranas „Kuchmistrai“ bei Gelgaudiškio dvaras. Lyginant lankomumo statistiką su ankstesniais metais, galima pasidžiaugti, kad 2022 m. lankytojų skaičius pasiekė ir net pralenkė priešpandeminį lygį. Jei 2019 m. mūsų rajoną aplankė 184 tūkst. 643 turistai, tai praėjusiais metais – 202 tūkst. 552. Susitikimo metu buvo paminėti ne tik nauji objektai, nauji maršrutai, naujos edukacijos, bet ir jau pasiteisinę į mūsų kraštą viliojantys atvykti Zanavykijos perliukai.

Pasak Šakių TVIC turizmo vadybininkės Birutės Bendoraitienės, 2023 m. turizmo sezoną jie pradeda ne tik su nauju turizmo paslaugų katalogu „Šakiai. Pažink. Paragauk. Pajusk“, kuris daugiau skirtas gidams ir kelionių organizatoriams, bet ir su gera žinia, kad į alėją „sugrįžo  mergaitė, kurios idėja miestui suteikė spalvos ir įvaizdį – Šakiai iš lėto virto pėdučių miestu“. Tad kaip Telšiai šiandien žinomi kaip meškučių miestas, taip Šakius jau vadina pėdučių miestu, o dar įdomiau, kad tas pėdutes galima skaityti. Už šį sumanymą ji dėkojo Šakių viešajai bibliotekai ir džiaugėsi, kad netrukus tų pėdučių padaugės. Jos bus skirtos žydų bendruomenei, ligoninei, J. Vailokaičio bankui ir vandentiekio bokštui. Dar viena gera žinia, kad netrukus pradės kalbėti ir išmanusis suoliukas. Turizmo vadybininkės teigimu, kad pritrauktume daugiau turistų, turbūt turim išeiti ir už Lietuvos ribų – užsienio spaudoje buvo publikuotas V. Zimnickienės straipsnis apie mūsų rajoną.

Renginio metu buvo pristatytas 2021 m. VšĮ PRIC kartu su Šakių VVG sukurtas 10 minučių filmukas apie mūsų rajoną ir jo lankytinus objektus, apie zanavykišką unorą – nesumeluotą zanavykišką svetingumą.  Apie jį kalbėjo ir rajono savivaldybės Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vedėjo pavaduotoja Eglė Plančiūnienė, ir Šakių krašto VVG viešųjų ryšių specialistė Rima Rauktienė, pasidžiaugusios draugiška mūsų rajono turizmo paslaugų teikėjų bendruomene ir nauju leidiniu. Beje, R. Rauktienė dar išsamiau nei visi žodynai susirinkusiems išaiškino, ką reiškia tas zanavykiškas unoras. Pasak jos, tai ne tuščias pasipūtimas ar savo pasiekimų demonstravimas, tai būsena, kai jauti vidinį pasitenkinimą ir gerumą dūšioje tik tada, kai gera visiems aplinkui esantiems žmonėms, apie ką kalba ir poniškų privilegijų turizmo ženklas.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.