Ar esame pasirengę prisijaukinti savo istoriją?

stela jakavicius
Prieš senąją turgaus aikštę kadaise stovėjusią sinagogą planuojama įamžinti akmenine stela, kurią savivaldybei dovanotų Jakovo Bunkos labdaros ir paramos fondas. Plačiau aptarti planus ir padiskutuoti, ar toks atminties ženklas iš viso reikalingas, šakiečiai buvo pakviesti praėjusį trečiadienį. D. Pavalkio nuotr.


Antrasis pasaulinis karas kardinaliai pakeitė ne tik fizinį, bet ir žmogiškąjį Šakių veidą, kuris šiandieninių miestelėnų istorinėje atmintyje dažniausiai siejasi su konkrečia vieta – Batiškių kapinėmis. Tragiškas Šakių žydų likimas žymi pabaigą iki tol čia virusio gyvenimo, pažįstamo vos vienam kitam entuziastui. Tad padiskutuoti, ar pribrendome plačiau atverti spalvingus ir įvairius mūsų miesto praeities puslapius, gyventojus kvietė vicemeras Darius Jakavičius bei Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vyriausioji specialistė Inga Navlickienė, nutarę pasiteirauti Šakių gyventojų nuomonės dėl pirmojo simbolinio žingsnio – stelos, įamžinsiančios kadaise Šakiuose veikusią sinagogą, pastatymo.

Nors trečiadienį vykusi diskusija didelio šakiečių susidomėjimo nesulaukė, tačiau...

(Daugiau paskaityti galite gegužės 30 dienos laikraštyje arba www.pdf.drg.lt)

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.