Plokščiams 340!

ploksciaiLiepos 3 dieną Plokščių miestelis šventė 340 metų jubiliejų. Miestelio šventėje netrūko įvairių renginių, puikios miestelėnų ir svečių nuotaikos.

Uždegus šventinį aukurą, liepos trečią dieną Plokščiuose buvo švenčiamas miestelio 340 metų jubiliejus. Plokščių vidurinės mokyklos istorijos mokytoja Gražina Kazarian pasakojo, kad Plokščiai metus skaičiuoja nuo 1670 metų, kai miestelyje buvo pastatyta bažnyčia. Šiuo metu miestelyje gyvena daugiau nei 600 gyventojų. Dažnas jų didžiuojasi gyvendamas šiame unikaliame miestelyje, iš kitų rajono vietovių išsiskiriančiame upeliu-gatve, istoriniu - archeologiniu paminklu – Šventaduobe ir, žinoma, garsiais šio krašto žmonėmis. Jubiliejiniame miestelio renginyje dalyvavęs kultūros istorikas Albina Vaičiūnas plokštiečiams priminė garsų šio krašto žmogų Petrą Kriaučiūną. Jis pacitavo kadaise kalbininko Jono Jablonskio išsakytus žodžius apie šį garsų plokštietį: „Tuomet Suvalkų žemėje nebuvo didesnio lietuvio ir įžymesnio žmogaus“.
 
Šventiniame renginyje dalyvavęs rajono meras Juozas Bertašius Padėkos raštais už nuopelnus Plokščiams ir jo gyventojams apdovanojo seniūnę Laimutę Miliūnienę, kultūros renginių organizatorę Iloną Krištolaitienę. Renginyje buvo paskelbti ir apdovanoti piešinių konkurso „Plokščiai vaikų akimis“ nugalėtojai: Simona Žindžiūtė, Silvija Grigelytė, Armonas Dirvelis ir Laura Jankauskaitė. Jubiliejinio medalio kūrimo konkurse geriausiai pasirodė Jolita Žilinskaitė.

Šiaulietis Nerijus Erminas specialiai miestelio šventei sukūrė šabloną, skirtą monetoms kalti. Šventės metu žmonės turėjo puikią galimybę prisiminimui nusikalti proginę monetą.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.