Po 50 gyvenimas tik prasideda

jecieneLiepos 2-ąją įvyko Daivos Jėčienės tekstilės darbų jubiliejinės parodos „Po 50 gyvenimas tik prasideda“ atidarymas. Paminėti šios gražios progos rinkosi giminaičiai, artimieji, bendradarbiai ir kiti, neabejingi rankdarbiams svečiai.

Nuotr. Tautodailininkė D. Jėčienė su savo šeima.

Tautodailininkę pasveikinti atvyko ir Šakių meras Juozas Bertašius. Negailėdamas gražių žodžių, jis įteikė autorei padėką ir pasveikino jubiliejaus proga. „Jūsų lėlės nuostabios, artimos ir mielos, o svarbiausia, kad jos gyvena mūsų krašte“,- džiaugėsi jis.

Lukšių seniūnas Vidas Cikana taip pat prisidėjo prie šiltų sveikinimų. Jis linkėjo kūrybinės sėkmės ir džiaugėsi D. Jėčienės darbų dvasingumu. „Kūryba – jos gyvenimas“,- susižavėjimo neslėpė seniūnas.
 
Daiva Jėčienė gimė Nidoje, tačiau gyvenimo kelias atvedė ją į Šakių rajoną. Ji dirba Kriūkų vidurinėje mokykloje geografijos mokytoja.

Rankdarbiais susidomėjusi dar vaikystėje, 1986 m.  ji pradėjo kurti lėles ir žaislus. „Nuo pat mažens mačiau kaip tėveliai rankdarbiais užsiima, todėl ir mane tai pradėjo traukti“,- pasakoja moteris.

Prisimindama vaikystę ji džiaugiasi, kad tai – gražiausias laikas jos gyvenime, nes augo apsupta mylinčių žmonių. O pirmoji lėlytė gimė kartu su pirmuoju vaiku. „Anksčiau padaryti nesigaudavo, tačiau po to, kai tvirtai pasiryžau, sustoti nebegaliu“,- šypsosi ji.

1996 m., persikėlus gyventi į Šakių rajoną, ji įsiliejo į tautodailininkų būrį. Vėliau tapo sambūrio „Dailius“ nare.

Tautodailininkės darbus galima pamatyti Zanavykų krašto muziejuje, Zyplių dvaro galerijoje, privačiose kolekcijose Lietuvoje ir užsienyje.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.