Karpiniuose įprasminta senovė

navickasJau geras dvi savaites Zyplių dvaro arklidžių pastate eksponuojama tautodailininko Klaido Navicko iš Vilniaus karpinių paroda „Senieji mūsų dievai, dievybės ir mitinės būtybės“.

Nuotr. Zyplių dvaro arklidėse eksponuojama tautodailininko Klaido Navicko karpinių paroda „Senieji mūsų dievai, dievybės ir mitinės būtybės“.

Zypliuose - meno kūrybos židinyje, dar vieno tautodailininko – vilniečio Klaido Navicko kūrybos darbai praturtino arklidžių interjerą unikalia karpinių paroda, kuri vadinasi „Senieji mūsų dievai, dievybės ir mitinės būtybės“.

Nuostabu, kaip iš paprasto balto popieriaus žmogaus miklių rankų ir kūrybos dėka gimsta nuostabaus grožio meno kūrinys. Nesuklysime pasakę, jog dar nuostabiau, kai trapus tautodailės meno kūrinys gimsta vyriškio rankose. Tautodailininkas K. Navickas yra pelnęs gerą vardą tarp karpinius iš popieriaus kuriančių žmonių. Todėl kiekvienas iš mūsų, apsilankę Zypliuose, savo akimis galime pamatyti ir įvertinti tautodailininko kūrybiškumą, atsispindintį gležnuose meno kūriniuose iš popieriaus. Parodos atidarymo metu kalbėjęs K. Navickas sakė, kad Zypliuose eksponuojami kūriniai skirti Lietuvos vardo tūkstantmečiui.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.