Žvirgždaičių miestelio bendruomenė džiaugėsi vasara

zvirgzdaiciaiNors vasara jau baigiasi, bet Žvirgždačių miestelio bendruomenė dar spindi ryškiausiomis spalvomis. Rugpjūčio 21 dieną Žvirgždaičiuose skambėjo vasariški ritmai, kurių pasiklausyti susirinko gausus būrys vietos gyventojų, svečių iš aplinkinių kaimų bei miestelių. Pasak bendruomenės centro pirmininkės Joanos Žukauskaitės – Baubonienės, tokio gausaus dalyvių būrio tikrai nesitikėjo, bet tai tik įrodo, kad stengėmės ne veltui.

Nuotr. Žvirgždaičių aktyvistės: Eglė, Joana, Kristina, Rita, Vida bei Vitolda bendruomenei priminė, kad vasara jau baigiasi, tačiau miestelis dar spindi ryškiausiomis spalvomis.  


Prieš prasidedant oficialiai programai, būrys benduomenės merginų „sugriuvo“ į arklio traukiamą vežimaitį ir važiuodamos miestelio gatvėmis sveikino sutiktus gyventojus, barstė ant jų žiedlapius bei saldainius primindamos, kad vasara dar nesibaigė. Važinėdamos Žvirgždaičių miestelio entuziestės dainavo lietuvių liaudies dainas, kurios atspindėjo šventės pavadinimą „Skleiskime lietuviškų papročių žiedus“. Tai atsispindėjo ir tuomet, kai merginos išbėgo startiniam šokiui - pasiutpolkei. Užgrojus Sadūnų kapelos polkai Žvirgždaičių aktyvistės: Eglė, Joana, Kristina, Rita, Vida bei Vitolda įskriejo į sceną, pasidabinusios lininėmis suknelėmis, gintariniais karoliais, dailiomis skrybėlaitėmis. Sušokusios energingą polką vienos skubėjo prie mikrofonų skelbti šventės pradžią, kitos - sutikti atvykstančius šventės svečius, kuriuos vaišino gira bei gardžiais užkandžiais, paruoštais ištikimiausių miestelio gaspadinių.
 
Renginio metu netrūko ir nominacijų. „Tiesiog nominacijų lietus“, - juokavo J. Žukauskaitė – Baubonienė. Pati svarbiausia ir garbingiausia, kaip teigė šventės vedėjos, buvo metų Žmogaus nominacija. Šiai nominacijai specialų prizą įsteigė Šakių rajono laikraštis „Draugas“. Nominantu tapo Gediminas Mozūraitis, už drąsą ir pasiryžimą ištiesti pagalbos ranką. Taip pat buvo ir kitų nominacijų: metų „Emigrantas“, metų „Debiutas“, metų „Medžiotojas“, metų miestelio „Kylanti teatro žvaigždė“, metų „Naujakuriai“. Metų „Kaimynų“ nominacija skirta Janukiškių bendruomenės centrui, nes, pasak žvirgždaitiečių, jie neatskiriami tiek švenčių, tiek rimtų sprendimų metu. Tarp nominantų buvo ir metų „Renginys“, kuriuo buvo nominuota Šakių rajono bendruomenių asociacija, už suorganizuotą bendruomenių sąskrydį Panoviuose. Nominantus savo dainomis sveikino dainų dainelės laureatė Vismantė, kuri savo nuoširdumu pakerėjo ne vieną klausytoją.

Susirinkusiuosius taip pat linksmino Sudargo kaimo kapela, atlikėjai Rimanta Poderytė ir Audrius Dakinevičius, grupė „Lingis Park“. Šventės metu taip pat buvo įteikti Padėkos raštai žmonėms, kurie niekada neatsisako padėti organizuojant įvairius renginius, šventes. Tai važnyčiotojai Kęstas Zagurskis ir Juozas Vaitkūnas, kulinarinio paveldo puoselėtojai Kristina Lozoraitienė, Gintaras Švedas ir Ingridas Bartkaitis.

Bendruomenės pirmininkė J. Žukauskaitė – Baubonienė dėkinga rėmėjams, kurie prisidėjo prie miestelio šventės organizavimo. Ji linkėjo, kad Žvirgždaičių miestelio bendruomenei ir kiti metai būtų tokie kūrybingi. „Juk idėjos nemiršta, jos kartais tik snaudžia, bet nubunda dar galingesnės, negu prieš tai“, - teigė bendruomenės centro pirmininkė.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.