Darbuotojai, nešantys gėrio krislelį

poceviciuteRugsėjo 27 dieną šalyje kasmet minima Lietuvos socialinių darbuotojų diena. Jau šeštąjį kartą Šakių rajono socialiniams darbuotojams buvo surengta padėkos šventė, kurioje kaip visuomet nestigo geros nuotaikos ir šiltų padėkos žodžių.

Nuotr. Šeštąjį kartą Šakiuose buvo švenčiama Lietuvos socialinių darbuotojų diena.

Šalyje socialinis darbas skaičiuoja jau dvidešimtuosius gyvavimo metus. Lietuvos socialinių darbuotojų diena švenčiama nuo 1993 metų rugsėjo 27 dienos. Mūsų rajone šios profesijos atstovai šiemet buvo pagerbti jau šeštąjį kartą Šakių kultūros centre vykusioje socialiniams darbuotojams skirtoje šventėje.

Šįkart padėkos renginį pradėjo Šakių sutrikusio intelekto dienos užimtumo centro lankytojai, kurie socialiniams darbuotojams dovanojo spektaklį pagal Vytės Nemunėlio poemą „Meškiukas Rudnosiukas“. Sveikinimo žodį tarusi savivaldybės Socialinės paramos skyriaus vedėja Leonora Pocevičiūtė sakė: „Šiandien mes dirbame ne lengvu laiku. Krizinė situacija valstybėjesukelia daugelį socialinių reiškinių, bedarbystę, skurdą. Daugelio šeimų negandas padeda išspręsti socialinių darbuotojų žinios, išmintis, supratimas ir žmogiška šiluma“. Vedėja įsitikinusi, kad socialinį darbą palaiko tikėjimas gražesne ateitimi.
 
Rajono socialinius darbuotojus pasveikinti atvyko rajono meras Juozas Bertašius. „Sunku kalbėti apie jus, socialiniai darbuotojai. Žinau, kad jūsų didžiausias turtas glūdi jūsų širdyse, kad kiekvieną akimirką galėtumėte padėti kitiems žmonėms“,- sveikindamas kalbėjo rajono vadovas. Už nuoširdų, sąžiningą rūpestį rajono gyventojais iš mero J. Bertašiaus rankų Padėkos raštai buvo įteikti Socialinių paslaugų centro socialinio darbuotojo padėjėjoms: Renatai Palubinskienei, Gražinai Tumienei, Reginai Paulauskienei, Reginai Bačėnienei. Taip pat buvo padėkota savivaldybės Socialinės paramos skyriaus socialinei darbuotojai Danei Kupstaitienei ir šio skyriaus specialistei Daivai Pilypaitytei, Kudirkos Naumiesčio seniūnijos socialinio darbo organizatorei Laimutei Kvietinskienei, lukšietei Ramutei Zizienei, gelgaudiškietei Ilonai Šeflerienei, Žvirgždaičių seniūnijos socialinei darbuotojai Almai Pūstelninkienei, VĮ „Vaikų globos namai“ socialinio darbuotojo padėjėjai Zitai Mickaitienei. 10 metų darbo sukakties jubiliejaus proga Padėkos raštas buvo įteiktas Kukarskės globos namų socialinei darbuotojai Giedrei Zdančienei, 15 metų sukakties proga padėka įteikta Rasai Stanaitytei. Už 10 metų darbą padėkota ir Vaiko teisių skyriaus specialistei Aldonai Varvarinienei.

Prie Padėkų raštų įteikimo ir sveikinimų prisidėjo ir Šakiuose viešėjęs Seimo narys Mindaugas Bastys. Jo vardu pasirašytas Padėkos raštas skirtas savivaldybės administracijos Socialinės paramos skyriaus darbuotojoms.

Vis dažniau socialinėje srityje dirbantys žmonės savo žinias gilina aukštosiose mokyklose. Daugelis jų šiemet įgijo socialinio darbuotojo bakalauro ir magistro laipsnius. Socialinės paramos skyriaus vedėja L. Pocevičiūtė pasveikino magistro laipsnius įgijusias Nijolę Grigutienę ir Jurgitą Urbonaitę. Socialinio darbuotojo bakalauro laipsnį pernai įgijo Kristina Mačiulaitienė ir Kristina Išganaitytė. Socialinio darbuotojo profesinio bakalauro laipsniu jau džiaugiasi Daiva Skinskaitė.

Su penkerių metų jubiliejumi buvo pasveikinti VĮ „Vaikų globos namai“ darbuotojai. Šia proga įstaigos darbuotojams buvo sugiedotas gimtadienio himnas.

Prie visų sveikinimų prisidėjo ir vicemeras Algimantas Damijonaitis, tarybos sekretorė Rima Rauktienė, Šakių „Sodros“ direktorė Anelė Remenčiūtė, Lietuvos Carito Marijampolės skyriaus maisto atsargų programos koordinatorius Giedrius Sinkevičius bei kiti.

Po sveikinimų socialiniai darbuotojai klausėsi grupės „Patruliai“ koncerto.  

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.