Tautodailininkės rankdarbiuose - ne tik rankų šiluma

parodaLapkričio 16 dieną Zanavykų krašto muziejuje buvo atidaryta vilkaviškietės tautodailininkės Birutės Pavlovienės rankdarbių paroda „Margas raštas nerašytas“.

Nuotr. Parodos autorė B. Pavlovienė su netradicinių rankdarbių klubo „Linelis“moterimis.


Parodos autorė - 64-erių B. Pavlovienė užaugo 12 vaikų šeimoje, kurioje buvo įvairiausių meistrų: siuvėjų, audėjų, drožėjų. Taigi, kad Birutė, kaip ir dvi seserys pamėgo rankdarbius, nulėmė giminės genai. Pomėgio nepakeitė nė darbas pagal specialybę, keturiasdešimt dveji metai prabėgo dirbant korespondente spaudoje ir radijuje.

Kaip pripažino B. Pavlovienė, labiausiai ji mėgsta megzti raštuotas pirštines, kojines ir karoliukais puoštas riešines. Parodos autorė pasakojo, kad raštuoti mezginiai ją traukė nuo vaikystės, nes gražiai mezgė sesuo Albina. Be to, pirmąją raštuotų pirštinių iki alkūnių porą, kuri buvo atrinkta į Lietuvos vardo tūkstantmečio parodą Vilniuje, numezgė pagal 1957 metų nuotrauką, kurioje su savo pirštinėmis buvo įsiamžinusi jos sesuo.
Labai malonus Birutės užsiėmimas - siūti peles ant šluotos. Jai patinka velti bei dalyvauti netradicinių rankdarbių klubo „Lelija“ veiklos visuomeniniuose projektuose. Moteris noriai dalyvauja įvairiausiuose festivaliuose, tautodailininkų susiėjimuose, parodose.

Parodos autorę sveikino didelis būrys jos gerbėjų, draugų, bičiulių. Vieni dalijosi prisiminimais, kiti stebėjosi autorės darbų profesionalumu bei atsidavimu liaudies kūrybai, džiaugėsi, kad kiekviename darbe su raštų margumu, matomos autorės mintys, jaučiama rankų šiluma.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.