Kariai savo dieną pamini kartu su visuomene

kariaiPraėjusį šeštadienį Šakių rajone vyko specialūs renginiai, skirti Lietuvos kariuomenės dienai paminėti. Savanoriai kariškiai atvirai bendravo su į šventę atvykusiais žmonėmis, kurie aktyviai domėjosi kariškio profesija.

Nuotr. Praėjusį šeštadienį Sintautų kultūros centre buvo paminėta Lietuvos kariuomenės diena.


Lapkričio 20 dieną Sintautų kultūros centre buvo paminėta Lietuvos kariuomenės diena. Sugiedojus Lietuvos himną, šventinį pranešimą skaitė Sintautų būrio šaulė Irena Šneiderienė. Apie kariuomenės atkūrimą mūsų rajone pasakojo  atsargos karininkas, leitenantas Algimantas Stepulaitis.

Šventėje dalyvavęs Marijampolės 4-osios rinktinės vadas Raimundas Martinaitis už  nepriekaištingą darbą  apdovanojo Ingridą Rindzevičienę, Ireną Šneiderienę, Vygintą Kurą.
 
Po iškilmingos šventinės dalies vyko Kudirkos Naumiesčio 10 – osios  kuopos šaulių  ataskaitinis- rinkiminis susirinkimas. Metinę ataskaitą  skaitė kuopos vadas Antanas Varankovas.

Didelio žmonių dėmesio sulaukė savanorių karių demonstruojami ginklai. Vyko šaudymo, bei stalo teniso varžybos. Sintautų būrio vado Česiaus Šneiderio vadovaujamose šaudymo varžybose pirmąją vietą laimėjo šakietė Laurita Grigaitytė. Stalo teniso varžybose nepralenkiamas buvo jaunasis Panovių šaulys Arnas Rindzevičius.

Kareiviškos  virtuvės katiluose kunkuliavo  kareiviška košė, kuria Irma Kurienė  vaišino visus šventės dalyvius ir žiūrovus.  

Sintautuose vykusioje Lietuvos kariuomenės dienai skirtoje šventėje visi žavėjosi Vidos Čeplevičienės ir Ingridos Kuraitės  atliekamomis dainomis, meninę kompoziciją parodė Panovių jaunieji šauliai.

Specialus renginys Lietuvos kariuomenės dienai paminėti šeštadienį vyko ir Šakiuose, Lingio parke.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.