Gerdžiūniškiai ruošiasi didžiosioms metų šventėms

gerdziunaiPraėjusį sekmadienį Gerdžiūnų kaimo bendruomenės nariai rinkosi į vietos laisvalaikio salę, kur susitiko su kraštiečiu floristu Marijum Gvildžiu. Jis floristikos meno paslaptimis dalijosi su projekto „Kurkime grožį - 3“ dalyviais.

Nuotr. Praėjusį trečiadienį Gerdžiūnuose buvo įgyvendintas projektas „Kurkime grožį - 3“. Patarimus gerdžiūniškiams dalijo Marijus Gvildys.


Artėjančių Šv. Kalėdų laukimo nuotaikos  verčia visus susimąstyti, kaip įdomiau ir išradingiau joms pasiruošti. Todėl Gerdžiūnų bendruomenė jau trečius metus vykdydama floristikos projektą jaunimui “Kurkime grožį - 3” lapkričio 28 dieną rinkosi į miestelio laisvalaikio salę. Į Gerdžiūnus buvo pakviestas kraštietis floristas Marijus Gvildys. Jis kaip visuomet pilnas naujų idėjų, išradingas, kūrybingas ir į pasaulį žvelgiantis kitu žvilgsniu, šį kartą negailėjo patarimų. Į jo rengiamus seminarus visuomet susirenka nemažas būrelis įvairaus amžiaus žmonių. Šiame projekte dalyvavo ir  Ilguvos socialinės globos namų gyventojai. Projekto dalyviai  gamino kalėdinius papuošimus – „šokančias žvakes“, kurios puoš namų langus, vitrinas ar kitas kambario vietas švenčių metu. ,,Sunkmečio laikotarpiu reikia sugebėti nudžiuginti save ir savo artimuosius ne brangiomis dovanomis, kurių galbūt šiemet ne kiekvienas išgalėsime nupirkti, bet išradingu, įspūdingu bei pigiu jų pateikimu. Į žvakių kompoziciją nereikėtų dėti brangių elementų, ji turi būti pigi, bet maloni ir džiuginanti”,- sakė floristas M. Gvildys. Todėl šio seminaro tikslas buvo kuo gražiau, bet pigiau pasigaminti kalėdinį akcentą žvakę - eglutę.
 
Po to floristas pademonstravo, kaip galima pasigaminti šventinį fejerverką. Jį būtų galima įkomponuoti į dovanėlę arba kaip atskirą komponentą naudoti šventinį vakarą. Po seminaro bendruomenės žmonės dar ilgai nenorėjo skirstytis į namus. Visi klausėsi M. Gvildžio pasakojimų apie jo keliones po užsienio šalis, kaip menas padeda išvengti liūdnų minčių, nostalgijos bei suteikia visiems daug  malonių akimirkų.

Bendruomenės taryba tarėsi, kuo  ateityje būtų galima nudžiuginti bendruomenės narius, vis daugiau juos įtraukiant į visuomeninę veiklą.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.