Vienuoliktąjį kartą Sintautuose skambėjo „Giesmė“

sintautaiLapkričio 27 dieną Sintautų Švč. Mergelės Marijos Ėmimo į dangų bažnyčioje jau vienuoliktąjį kartą vyko sakralinės muzikos šventė “Giesmė”. Pasak šventės organizatorių, Sintautų kultūros centro, vienuoliktąjį kartą, atrodo, jau viskas žinoma, viskas įprasta ir nieko negali būti kitaip, tačiau jie tikina, kad ši šventė skyrėsi nuo anksčiau įvykusiųjų.

Nuotr. Renginyje pasirodė ne tik rajono ir Lietuvos kolektyvai, bet ir svečiai iš Gusevo.

Kaip kalbėjo kultūros centro kultūrinių renginių organizatorė Vida Čeplevičienė, šiais metais šventėje daug kas vyko pirmą kartą. Pirmą kartą šventė surengta Sintautų bažnyčioje, kurioje pirmą kartą dalyvavo svečiai iš užsienio - iš Gusevo miesto (Rusija). Organizatoriai džiaugėsi ir tuo, kad pirmą kartą sakralinės muzikos šventei finansavimą skyrė Lietuvos Respublikos Kultūros ministerija. Ši šventė skirta kunigui Antanui Tatarei atminti. V. Čeplevičienė akcentavo, kad tai pagarbos išraiška didžiajam Zanavykų krašto rašytojui, pedagogui, kilnios sielos dvasininkui, vedusiam žmones doros ir prasmingo gyvenimo keliu, jo gimimo 205-ųjų metinių proga.
 
Po šventų Mišių už choristus, kurias aukojo Sintautų parapijos klebonas Donatas Rolskis, skambėjo choristų atliekami kūriniai nuo senosios sakralinės muzikos iki šiuolaikinių kompozitorių kūrinių, nuo kamerinių instrumentinių ansamblių bei vokalo, iki chorinės muzikos.

Šventinio koncerto klausytojus ir dalyvius sveikino Šakių rajono savivaldybės administracijos direktorius Juozas Puodžiukaitis, Kultūros ir turizmo skyriaus vedėja Augenija Kasparevičienė. Jie džiaugėsi, kad Sintautuose populiarinama chorinė muzika, kad kaskart šventė profesionalėja ir pritraukia vis daugiau respublikos bei užsienio dalyvių.

V. Čeplevičienė teigė, kad kiekvienas, atėjęs į pasaulį, atsineša savo paskirtį, misiją. Visų mūsų yra tiek, kiek reikia: žemdirbių, gydytojų, giesmininkų, muzikantų. Laimingas kaimas, miestelis, šalis, kur visi susiranda savo vietą ir atsiduoda didžiajai kūrybai. Kur visi stengiasi padėti vienas kitam kuo gali: patarnauti, atjausti, suprasti... Tokio supratingumo ir betarpiškos pagalbos vienas kitam išdava ir yra Sakralinės muzikos šventė „Giesmė“. Be jos organizatorių, be giesmininkų, be rėmėjų,  be kultūros skyriaus pagalbos, be Sintautų parapijos klebono patarimų ir pamokymų, ši šventė nebūtų įvykusi. Šventės iniciatoriai nuoširdžiai dėkoja visiems finansavusiems, rėmusiems, talkinusiems šios šventės-projekto įgyvendinimą.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.