Griškabūdiečius lydėjo sėkmė

Praėjusiais metais Lietuvos jaunimo turizmo centro paskelbtoje turizmo akcijoje „Mes – Lietuvos turistinis taškas“, koordinuojamoje projektų vadovo Rolando Užubalio, Griškabūdžio vidurinės mokyklos moksleiviai Povilas Sinkevičius, Milda Kuraitė ir Gintarė Radzevičiūtė pristatė pirmąją savo darbo dalį „Griškabūdis – turistinis taškas“. Šiais mokslo metais šį darbą tęsė Sandra Dakinevičiūtė, Rasa Jasiūnaitė ir Milda Kuraitė. Jas pristatė žymias ir lankytinas Griškabūdžio miestelio vietas, kitus turistams įdomius objektus.

Gruodžio 14 dieną Vilniuje įvyko baigiamasis turizmo akcijos, kurioje dalyvavo 30 bendrojo lavinimo mokyklų iš visos Lietuvos,  renginys. Jo metu buvo apdovanoti nugalėtojai. Griškabūdžio vidurinės mokyklos komandą, koordinuojamą geografijos vyr. mokytojos Marijos Senkienės ir istorijos mokytojos Aušrelės Grigienės, lydėjo sėkmė. Griškabūdiečių moksleivių projektas buvo pripažintas vienu iš orginaliausių, žingeidžiausių, informatyviausių ir kūrybiškiausių. Vertintojai teigė, kad toks turistinis taškas, kaip Griškabūdis – šiais laikais tikra retenybė.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.