Kaunietis piešė parodos lankytojus

parodaPraėjusį trečiadienį Šakių kultūros centre pristatyta kauniečio Gintaro Pankevičiaus minimalistinė portretų paroda, kurios atidarymo metu autorius piešė visus norinčiuosius.

Nuotr. Šakių kultūros centre eksponuojami ne tik atvežti, bet ir parodos metu nupiešti G. Pankevičiaus darbai.

Neaišku, ar dėl šventinio laikotarpio, ar dėl to, kad Rotušėje tą pačią dieną vyko dar vienos parodos atidarymas, tačiau G. Pankevičiaus paroda nesulaukė didelio lankytojų dėmesio. Visgi tie, kurie nepatingėjo užeiti į Šakių kultūros centrą, galėjo pasinaudoti siūloma pramoga - būti nupieštiems. Mat G. Pankevičius jau senokai mąstė Šakiuose surengti tokio pobūdžio parodą, kad žmonės matytų, kaip yra piešiami portretai. Pavyko jo idėja, ar ne, spręsti sunku, tačiau tie, kurie buvo nupiešti, liko patenkinti.

Dailininkė Lolita Rūgytė kalbėjo, kad G. Pankevičiui portretų piešimas yra labai artimas, nes gali pajusti artimą kontaktą su žmogumi. „Parodoje pristatyti darbai tikrai minimalistiniai, kai kurie, sakyčiau, netgi tik užuomina į portretą, bet pažiūrėkit, kaip jam pavyksta pagauti ir užfiksuoti momentinį bruožą“, - darbus vertino L. Rūgytė. „Pagauti bruožą“ autoriui, matyt, tikrai svarbu, nes ir Šakiuose buvo atvejis, kai žmogų nupiešti nepavyko iš karto. Tad sudraskydamas nepavykusį darbą G. Pankevičius konstatavo, jog jam tiesiog nepavyko „pagauti“ to žmogaus. Parodos atidarymo metu nutapyti portretai ir dabar eksponuojami Šakių kultūros centro foje.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.