Šiais metais – šeši ilgieji savaitgaliai

zvakesSocialinės apsaugos ir darbo ministerija primena, kokios 2011 metų dienos mūsų šalies kalendoriuje yra šventinės, bei kuriomis darbo dienomis šiemet galėsime turėti papildomų poilsio dienų.

Nuotr. Šiais metais turėdami net keturias laisvas dienas ilgiausiai ilsėsimės rudenį, kai minėsime Visų Šventųjų dieną.

Šiais metais planuojami net 6 ilgieji savaitgaliai. Kiek ilgiau ilsėsimės kovo 11 d., minint Lietuvos valstybės Nepriklausomybės atkūrimo dieną (3 nedarbo dienos kovo 11-13 d., papildoma diena penktadienis). Lygiai tiek pat ilsėsimės ir balandžio 24-25 d., kai bus švenčiamos Šv. Velykos (3 nedarbo dienos balandžio 23-25 d.).

Vasarą - Rasos ir Joninių dieną – birželio 24 d. turėsime papildomą laisvą dieną (3 nedarbo dienos birželio 24-26 d., papildoma diena penktadienis). Papildomas laisvadienis taip pat numatomas ir vasaros pabaigoje - rugpjūčio 15 d. per Žolines (Švč. Mergelės Marijos ėmimo į dangų dieną). Tai 3 nedarbo dienos rugpjūčio 13-15 d. ir papildoma diena pirmadienis.
 
Rudenį turėsime net 4 dienų ilgąjį savaitgalį (4 nedarbo dienos spalio 29 - lapkričio 1 d., papildomos dienos pirmadienis ir antradienis) – minėsime Visų Šventųjų dieną.

Kadangi antroji Šv. Kalėdų diena yra pirmadienis, vėlgi turėsime papildomą laisvą dieną (3 nedarbo dienos gruodžio 24-26 d., papildoma diena pirmadienis).

Socialinės apsaugos ir darbo misterija primena, jog dar keletas nedarbo dienų šiemet bus ir savaitės viduryje. Jau kitą mėnesį minėsime Lietuvos valstybės atkūrimo dieną, todėl vasario 16 d. (trečiadienis) bus nedarbo diena. Taip pat laisva diena bus ir liepos 6 d. (trečiadienis), kuomet bus švenčiama Valstybės (Lietuvos karaliaus Mindaugo karūnavimo) diena.

Verta atkreipti dėmesį, kad 2011 metais yra ir 2 šeštadieniai, kurie bus darbo dienos. Vadovaujantis Vyriausybės nutarimu dėl poilsio dienų perkėlimo 2011 metais, vasario 19 d. (šeštadienis) bus darbo diena (atidirbama už 2010 m. gruodžio 24 d.) bei lapkričio 5 d. (šeštadienį) taipogi bus dirbama (darbo diena perkelta iš šių metų spalio 31 d.).

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.