Netradiciškai paminėta Laisvės gynėjų diena

laisves_gynejuZanavykų krašto muziejus Sausio 13-ąją paminėjo anksčiau. Muziejaus kiemelyje buvo surengta pilietinė akcija „Jaunimas už Laisvę“.

Nuotr. Renginio metu jaunimas ir kiti susirinkusieji iš sniego lipdė stilizuotą tvirtovę, uždegė žvakeles žuvusiųjų atminimui bei įsiamžino prie savo kūrinio.

Laisvės gynėjų dvidešimtmečiui paminėti rajone apstu renginių, tačiau vieni pirmųjų šią svarbią datą paminėjo aktyvūs Girėnų kaimo bendruomenės nariai. Sausio 8 dieną, vadovaujami Zanavykų krašto muziejaus specialistės etnografijai Rimos Vasaitienės, girėniškiai, tarp kurių buvo daugiausiai jaunimo, muziejaus kiemelyje surengė netradicinę akciją „Jaunimas už Laivę“, kurios esmė – iš sniego nulipdyti stilizuotą tvirtovę ir joje padaryti nišas simbolinėms žvakelėms. Jų buvo uždegta 20 – tiek, kiek praėjo metų po tragiškų sausio 13-osios įvykių.
 
Iniciatorės Rimos Vasaitienės nuomone, tokia akcija labiau įstrigs į širdį jaunimui, kuris galbūt tik iš istorijos vadovėlių tesužino, kas vyko tą atmintiną Sausio 13-ąją. „Nors ir simboliškai, statydami atminimo sieną, būdami bendrame kelių kartų girėniškių būryje, jaunieji akcijos dalyviai savose širdyse, tikiu, ilgiau išsaugos šią dieną ir Sausio 13-osios atminimą“, - mintimis dalijosi Zanavykų krašto muziejaus specialistė. Po renginio ji džiaugėsi, kad gausus būrys jaunų žmonių parodė, jog esame neabejingi Lietuvos praeičiai ir jos istorijai. „Žiūrėdama į šiuos jaunus žmones pagalvojau, jog nesvarbu, kokie sunkumai ar krizės ištiktų, jei yra pilietiško ir patriotiško jaunimo, visi sunkumai yra laikini. Esu sužavėta renginio pakylėta dvasia ir didžiuojuosi, kad jaunieji girėniškiai be galo draugiški, išradingi ir kūrybingi“, - kalbėjo R. Vasaitienė.

Susirinkusieji ne tik linksmai leido laiką bei lipdė tvirtovę, bet ir vaišinosi ant laužo virta arbata, keptomis dešrelėmis. Girėnų bendruomenės pirmininkas ir tuometinis Seimo narys Zigmas Povilaitis dalijosi prisiminimais apie darbą Seime bei skaudžius Lietuvai įvykius.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.