„Draugiškiausia bendruomenė“ prisiminė praėjusius metus

bendruomenesAsta GVILDIENĖ

Vasario 4 dieną rajono savivaldybės salėje vyko Šakių bendruomenių centrų asociacijos ataskaitinis susirinkimas, sukvietęs bendruomenių centrų pirmininkus dar kartą prisiminti 2010 metų darbus. Jų, pasak asociacijos pirmininkės Grinos Šnirpūnienės, atlikta tikrai nemažai, nes praėjusių metų taryba buvo labai aktyvi.

Nuotr. Ataskaitinio susirinkimo metu bendruomenių centrams buvo įteiktos septynios nominacijos – jų tarpe „Metų rengino 2010“ nominacija Panovių bendruomenės centrui ir jo pirmininkui Bernardui Vainiui.

Rajono bendruomenės aktyviai dalyvavo Vietinės veiklos grupės (VVG), viešųjų pirkimų, suaugusiųjų švietimo  mokymuose, įvairiose konferencijose. Mokslai veltui nenuėjo – Šakių bendruomenių centrų asociacija pelnė „Šauniausios besimokančios organizacijos“ vardą, buvo apdovanota diplomu ir miegančio katinėlio skulptūrėle.
 
Pasak G.Šnirpūnienės, asociacijos arkliukas – geroji patirtis. Kuo daugiau pakeliauti, pamatyti, pasisemti patirties svetur ir, galbūt, kažką pritaikyti savo veikloje. Todėl buvo glaudžiai bendradarbiaujama su Trečiojo amžiaus universitetu, įsikūrusiu Marijampolės kolegijoje, lankomasi kaimyninių rajonų bendruomenėse, Marijampolės švietimo centre. Metų pabaigoje asociacija dalyvavo „Sūduvos gido“ konkurse ir laimėjo „Draugiškiausios bendruomenės“ nominaciją - buvo apdovanota diplomu ir specialiu prizu – knyga. Kaip teigė asociacijos pirmininkė, konkurse dalyvavo ne todėl, kad laimėtų, o todėl, kad pasitikrintų, kiek padarė ir ko yra vertos.

Aktyvumo netrūko bendruomenių centruose – jie aktyviai įsitraukė į VVG projektų rašymą, norėdami kažką daugiau padaryti savo kaimuose. Bendruomenės rengė įvairias šventes, seminarus, sporto turnyrus, tarpusavyje dalijosi gerąja patirtimi dalyvaudami vieni kitų renginiuose, palaikydami vieni kitus vyko į  sąskrydį Karklėje, Derliaus šventę. Maloni staigmena buvo Panovių bendruomenės centro surengtas pirmasis rajono bendruomenių sąskrydis.

Pirmą kartą nuo Šakių bendruomenių centrų asociacijos įsikūrimo dienos buvo paskelbtos septynios nominacijos ir apdovanotos septynios bendruomenės.

Nominacija „Metų lyderis 2010“ įteikta Veršių bendruomenės centro pirmininkei Laiminai Auštrienei už aktyvią veiklą ir pastangas, kad kaimo žmonių gyvenimas būtų įdomesnis ir gražesnis.

Nominacija „Bendruomenės partneris 2010“ skirta rajono savivaldybei už pastangas sutelkti žmones prasmingai bendruomeninei veiklai.

„Sportiškiausios bendruomenės 2010“ nominaciją pelnė Gerdžiūnų bendruomenės centras (pirmininkė Jolanta Puidokienė) už sporto populiarinimą jaunimo tarpe.

„Veikliausia bendruomene 2010“ išrinktas Gelgaudiškio bendruomenės centras „Atgaiva“ (pirmininkė Genutė Žilinskienė) už veiklumą, kūrybiškumą ir organizuotumą, kad kasdienybė nebūtų nuobodi, o bendravimas teiktų džiaugsmą.

Nominacija „Draugiškiausia bendruomenė 2010“ įteikta Keturnaujienos bendruomenės centro pirmininkei Aldonai Danutei Narkūnienei už  žmogiškųjų ryšių stiprinimą, bendravimo šilumą ir kaimo žmonių vienijimą.
„Metų rengino 2010“ nominaciją pelnė Panovių bendruomenės centras ir jo pirmininkas Bernardas Vainius už pirmojo bendruomenių centrų sąskrydžio organizavimą.

Nominaciją „Metų iniciatyva 2010“ įteikta Sudargo bendruomenės centrui (pirmininkė Alberta Natalija Dragūnaitienė) už pastangas saugant ir tęsiant lietuviškojo kaimo tradicijas ir suteiktą naują gyvenimą Sudargo kraštui.

Šakių bendruomenių centrų asociacijos pirmininkė atskirai padėkojo ir dovanėlę įteikė Kudirkos Naumiesčio bendruomenės centro pirmininkui Edvardui Belevičiui už aktyvų dalyvavimą asociacijos veikloje.

Veršių ir Keturnaujienos bendruomenių centrų pirmininkai plačiau papasakojo apie savo kaimo žmonių bendrą veiklą, parodė skaidres, įamžinusias jų renginius, šventes, darbus ir bendrą indėlį į gražesnį ir įdomesnį kaimo kasdienį gyvenimą.

Šakių bendruomenių centrų asociacijos ataskaitiniame susirinkime dalyvavę rajono savivaldybės meras Juozas Bertašius ir jo pavaduotojas Algimantas Damijonaitis džiaugėsi bendra kaimo bendruomenių veikla ir aktyvumu, palinkėjo sėkmės ir šių metų darbuose. Mero Padėkos raštai buvo įteikti: ilgametei asociacijos pirmininkei Grinai Šnirpūnienei,  Kidulių bendruomenės centro pirmininkei Birutei Bosienei, Keturnaujienos bendruomenės centro pirmininkei Aldonai Danutei Narkūnienei, Gelgaudiškio bendruomenės centro „Atgaiva“ pirmininkei Genutei Žilinskienei, Girėnų bendruomenės centro pirmininkui Zigmui Povilaičiui, Bliuviškių bendruomenės centro pirmininkei Marijai Liudai Abraitienei, Ritinių bendruomenės centro pirmininkui Kęstučiui Kasperavičiui, Voverių bendruomenės centro pirmininkei Elenai Pocevičienei, Tarpučių bendruomenės centro pirmininkei Genovaitei Dobilevičiūtei, Panovių bendruomenės centro pirmininkui Bernardui Vainiui, Veršių bendruomenės centro pirmininkei Laiminai Auštrienei, Sudargo bendruomenės centro pirmininkei Albertai Natalijai Dragūnaitienei, Slavikų seniūnijos bendruomenės pirmininkei Renatai Baltrušaitienei, Plokščių bendruomenės centro pirmininkei Odetai Urbaitienei, Žvirgždaičių miestelio bendruomenės pirmininkei Joanai Žukauskaitei – Baubonienei.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar prisiimti atsakomybę atsistatydinant yra tinkamas sprendimas?

klausimelis 04 12Danutė iš Paluobių:

Atsistatydinti – lengviausias kelias. Nemanau, kad toks požiūris yra teisingas. Geriau, kad ministrai patys išspręstų susidariusias problemas, nes iki jų kadencijos pabaigos liko labai mažai laiko. 

klausimelis 04 12 2

Vytautas iš Lepšių:

Nelabai. Jei prisidirbi, tai turi pats ir ištaisyt, išsisrėbt tą košę, o ne trauktis. Nors kas žino, kodėl taip nutinka. Gal ministrai nesusikalba su Vyriausybe.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.