Antroji vieta respublikiniame meninio skaitymo konkurse

varpo_dramaBalandžio 15 – 16 dienomis Klaipėdos universiteto menų fakultete vyko Lietuvos moksleivių meninio skaitymo konkurso respublikinis etapas, kuriame dalyvavo 14 geriausių poetinių kompozicijų iš visos Lietuvos, tarp jų ir Šakių „Varpo“ vidurinės mokyklos Dramos studijos skaitovai.

Nuotr. Šakių „Varpo“ vidurinės mokyklos Dramos studijos skaitovai džiaugiasi laimėjimu.

Pasak „Varpo“ vidurinės mokyklos Dramos studijos vadovės Vilijos Meškaitienės, tai buvo aukšto meninio lygio konkursas su labai stipriais konkurentais ir labai kompetentinga komisija, kurią sudarė žymūs Lietuvos aktoriai ir Klaipėdos universiteto dėstytojai. Tai Klaipėdos dramos teatro aktorė Nelė Savičenko, žinoma skaitovė, Kauno dramos teatro aktorė Virginija Kochanskytė, Klaipėdos universiteto docentas Vytautas Anužis, pirmininkė Klaipėdos universiteto  režisūros katedros vedėja Danutė Vaigauskaitė.
 
Šakių „Varpo“ vidurinės mokyklos Dramos studijos skaitovai už meninę kompoziciją  „Viskas bus gerai“ laimėjo antrojo laipsnio diplomus, kurie buvo įteikti Rūtai Valaitytei, Kristinai Liudžiūtei, Bernardui Kuduliui, Airingui Šuopiui ir Modestai Domeikaitei.

Šiame skaitovų konkurse dalyvavę moksleiviai įgijo daug naujos patirties: lavino įgūdžius dirbdami grupėje, turėjo galimybę reikšti savo kūrybines idėjas. „Respublikiniame ture mus stebėjo publika, kuri klausėsi ir stengėsi suprasti mūsų idėją ir, manau, ją pajautė, - savo įspūdžiais dalijosi M.Domeikaitė. – Buvo šiek tiek baugoka, kai mus vertino tokia kompetentinga komisija, tačiau vėliau džiaugėmės, kad turime galimybę iš jų lūpų išgirsti pastabas, patarimus ir komentarus, kurie mums pravers ateityje.“

V.Meškaitienė, jau penkiolikti metai ruošianti poetines kompozicijas, mano, kad antroji vieta – tai labai aukštas pasiekimas tokio lygio meninio skaitymo konkurse. Pirmąją vietą Šakių „Varpo“ vidurinės mokyklos Dramos studijos meninė kompozicija laimėjo 1996 metais, kai pirmą kartą dalyvavo šiame konkurse.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Miškasodis: kiek tai prasminga ir reikalinga?

klausimelis 04 23Rimas iš Gelgaudiškio:

Nemažai esu medžių per gyvenimą pasodinęs, nors ne miškininkystėje dirbu. Esu gelgaudiškietis, todėl rūpi Gelgaudiškio miško likimas. Mačiau, kaip žūsta miškas. Bet toks gyvenimas. Mums gal ir atrodė, kad reikėjo anksčiau sergančius medžius pjauti. Faktas, kad yra išnykę didžiuliai miško plotai, bet tam yra specialistai. Nuomonės gelgaudiškiečių išsiskyrė: vieni šaukia, kodėl mišką išpjovė, bet jau miškas buvo miręs. 

klausimelis 04 23 2

Danutė iš Gelgaudiškio:

Džiaugiuosi, kad vyko miškasodžio akcija. Nesu anksčiau dalyvavusi ir medžių ne itin daug pasodinusi. Dėl miškų kirtimo išties daug nuomonių, yra prieštaraujančių plyniems miško kirtimams. Manau, jeigu jau medžius kokios kirvarpos graužia, būtina šalinti, bet po to reikia ir atsodinti. Dalyvavau, nes man rūpi, kad vaikai ir proanūkiai turėtų kur žemuogių ar grybų pasirinkti, augtų kuo sveikesnėje aplinkoje.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.