Mėgėjiškų teatrų šventė Griškabūdyje

teatraiBalandžio 29 dieną į Griškabūdžio kultūros namus rinkosi mėgėjiško teatro gerbėjai. Čia vyko tradicinė rajoninė kaimo teatrų šventė, kurioje dalyvavo ir senas tradicijas turintys teatrai, ir dar naujokais scenoje besivadinantys kolektyvai.

Nuotr. Tradicinė rajoninė kaimo teatrų šventė į sceną sukvietė ir senas tradicijas turinčius teatrus, ir scenos naujokais save vadinančius kolektyvus.

Šventėje dalyvavo Šakių rajono savivaldybės mero pavaduotoja Rima Rauktienė, Kultūros ir turizmo skyriaus vedėja Augenija Kasparevičienė bei šio skyriaus vyr. specialistė Asta Kėvelaitytė. Žinoma, negalima nepaminėti ir, anot renginio vedančiosios Irenos Brazaitienės, šaunios palaikymo komandos – gausiai susirinkusių žiūrovų.

Pirmieji scenoje pasirodė Barzdų laisvalaikio centro teatro „Kaimynai“ aktoriai. Jie atvežė A. Kazragio spektaklį „Tuščia kertė širdyje“, kurį režisavo Birutė Dekeraitienė. Čia netrūko ir linksmo juoko, ir gana romantiškų pamąstymų.
 
Po jų į sceną lipo ir savo vaidinimą rodė Patašinės laisvalaikio salės dramos būrelis. Nors save jie vadina naujokais ir kaimo teatro vardo mano esą neverti, bet V. Miliūno „Nakties paukščiai“, režisuoti Nijolės Černevičienės, parodė ką kita. Tai iš tiesų brandus, ryškiais charakteriais pasižymintis kūrinys, prikaustęs žiūrovų dėmesį.

Paluobių kaimo teatras prisilietė prie nemirtingos A.Čechovo kūrybos. Jie žiūrovams parodė Mindaugo Kriaučiūno režisuotą spektaklį „Jubiliejus“.

Šeimininkai griškabūdiečiai, kaip ir Barzdų laisvalaikio centro teatras, vaidino tą pačią A. Kazragio pjesę „Tuščia kertė širdyje“. Nors jau ir kartą matytas, tačiau spektaklis sulaukė didelio žiūrovų dėmesio, aplodismentų ir linksmo juoko. Nepaprastai smagu buvo scenoje matyti kultūros centro direktorę ir režisierę Rasą Uzialienę.

Šventę užbaigė ir didelę juoko dozę dovanojo Lekėčių mėgėjų teatras. Šįkart jo vadovė Vaida Brazaitienė režisavo spektaklį „Gyvenimas“ pagal Jurgio Gimberio humoreskas.

Įteikdama apdovanojimus A. Kasparevičienė didžiavosi, kad daugėja kolektyvų, kad auga jų meninis lygis, kad jie saviti, įdomūs, ieškantys naujovių. Visiems dėkodama ji kartu linkėjo nelikti abejingais ir dažniau dalyvauti renginiuose. Taip pat buvo apdovanotos ir ryškiausios kiekvieno spektaklio žvaigždės.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Miškasodis: kiek tai prasminga ir reikalinga?

klausimelis 04 23Rimas iš Gelgaudiškio:

Nemažai esu medžių per gyvenimą pasodinęs, nors ne miškininkystėje dirbu. Esu gelgaudiškietis, todėl rūpi Gelgaudiškio miško likimas. Mačiau, kaip žūsta miškas. Bet toks gyvenimas. Mums gal ir atrodė, kad reikėjo anksčiau sergančius medžius pjauti. Faktas, kad yra išnykę didžiuliai miško plotai, bet tam yra specialistai. Nuomonės gelgaudiškiečių išsiskyrė: vieni šaukia, kodėl mišką išpjovė, bet jau miškas buvo miręs. 

klausimelis 04 23 2

Danutė iš Gelgaudiškio:

Džiaugiuosi, kad vyko miškasodžio akcija. Nesu anksčiau dalyvavusi ir medžių ne itin daug pasodinusi. Dėl miškų kirtimo išties daug nuomonių, yra prieštaraujančių plyniems miško kirtimams. Manau, jeigu jau medžius kokios kirvarpos graužia, būtina šalinti, bet po to reikia ir atsodinti. Dalyvavau, nes man rūpi, kad vaikai ir proanūkiai turėtų kur žemuogių ar grybų pasirinkti, augtų kuo sveikesnėje aplinkoje.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.