Į sceną taip pat atėjo pavasaris

scenos_pavasarisGegužės 2 – 6 dienomis Šakių „Varpo“ vidurinėje mokykloje vyko moksleivių teatrų šventė „Scenos pavasaris“, kurioje per penkias dienas žiūrovai išvydo net trylika vaidinimų. Tai jau devynioliktas toks renginys, organizuojamas šioje mokykloje. Ateinančiais metais „Scenos pavasaris“ bus jubiliejinis.

Nuotr. Daug juoko ir gerų emocijų žiūrovams sukėlė Šakių „Varpo“ vidurinės mokyklos dramos studijos premjerinis spektaklis „Lisistratė“.

Teatrų šventė „Scenos pavasaris“ buvo skirta pradinukams, paaugliams ir jaunimui. Pradinukai galėjo pasižiūrėti daugiausiai – net šešis jiems skirtus vaidinimus: Slavikų pagrindinės mokyklos moksleivių spektaklį „Prašome tylos“ (režisierė Lina Sinkevičienė), Šakių „Varpo“ vidurinės mokyklos neformalaus ugdymo būrelio „Saugi mokykla“ pasirodymą „Kad visiems būtų gera“  (režisierės Jūratė Daniliauskienė ir Jūratė Stankaitytė), Plokščių vidurinės mokyklos mokinių vaidinimą „Miela šventė“ (režisierė Loreta Liudžiuvienė), Šakių lopšelio – darželio „Klevelis“ spektaklį „Voro vestuvės“ (režisierė Dialeta Bendoraitienė), Šakių kultūros centro vaikų teatro „Kaukas“ vaidinimą „Velniuko išdaigos” (režisierė Laima Kajokaitė – Balčiūnienė), Kriūkų vidurinės mokyklos lėlių teatro pasirodymą „Miela šventė“ (režisierė Rita Puidokaitytė).
 
Teatro mėgėjams – paaugliams buvo skirti keturi spektakliai: Lukšių Vinco Grybo dramos būrelio vaidinimas „Metai“ (režisierė Inesa Bagdanavičienė), Lekėčių laisvalaikio centro pasirodymas „Mes – jūsų vaikai“ (režisierė Vaida Brazaitienė), Panovių laisvalaikio salės spektaklis „Voro vestuvės“ (režisierė Ingrida Rindzevičienė) ir Šakių jaunimo kūrybos ir sporto centro spektaklis „Viskas negerai“ (režisierė Laima Kajokaitė – Balčiūnienė).

Jaunimui buvo parodyti trys spektakliai: Lekėčių vidurinės mokyklos vaidinimas „Pamilai – sudiev, knyga“ (režisierė Vaida Brazaitienė), Lukšių Vinco Grybo gimnazijos šokio spektaklis „Šiandien“ (režisierė Aušra Butkauskaitė – Sederevičienė) ir Šakių „Varpo“ vidurinės mokyklos dramos studijos premjera „Lisistratė“ (režisierė Vilija Meškaitienė).

Šioje teatrų šventėje nebuvo prizininkų, nebuvo ir pralaimėjusiųjų, visi kolektyvai buvo pagerbti audringais žiūrovų plojimais, apdovanoti rajono savivaldybės Švietimo ir sporto skyriaus įsteigtomis saldžiomis dovanėlėmis – skruzdėlynais bei organizatorių – „Varpo“ vidurinės mokyklos leidiniais.

„Scenos pavasaris“ baigėsi Šakių „Varpo“ vidurinės mokyklos dramos studijos dvyliktokų atsisveikinimu su vadove Vilija Meškaitiene, kuri linkėdama sėkmės įteikė mokyklą baigiantiems dramistams stiklinius angeliukus. Ji prisiminė, kad per 21-erius metus Dramos studiją lankė daugiau nei 315 moksleivių.

Su savo naujuoju spektakliu „Lisistratė“ Dramos studija gegužės 20 dieną pasirodys Palazzolo Acreide, Sicilijoje.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Miškasodis: kiek tai prasminga ir reikalinga?

klausimelis 04 23Rimas iš Gelgaudiškio:

Nemažai esu medžių per gyvenimą pasodinęs, nors ne miškininkystėje dirbu. Esu gelgaudiškietis, todėl rūpi Gelgaudiškio miško likimas. Mačiau, kaip žūsta miškas. Bet toks gyvenimas. Mums gal ir atrodė, kad reikėjo anksčiau sergančius medžius pjauti. Faktas, kad yra išnykę didžiuliai miško plotai, bet tam yra specialistai. Nuomonės gelgaudiškiečių išsiskyrė: vieni šaukia, kodėl mišką išpjovė, bet jau miškas buvo miręs. 

klausimelis 04 23 2

Danutė iš Gelgaudiškio:

Džiaugiuosi, kad vyko miškasodžio akcija. Nesu anksčiau dalyvavusi ir medžių ne itin daug pasodinusi. Dėl miškų kirtimo išties daug nuomonių, yra prieštaraujančių plyniems miško kirtimams. Manau, jeigu jau medžius kokios kirvarpos graužia, būtina šalinti, bet po to reikia ir atsodinti. Dalyvavau, nes man rūpi, kad vaikai ir proanūkiai turėtų kur žemuogių ar grybų pasirinkti, augtų kuo sveikesnėje aplinkoje.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.