Savo darbais stebino ir žymūs menininkai, ir jaunieji auksarankiai

muge3Gegužės 13 dieną Šakiuose šurmuliavo devintoji Zanavykų krašto muziejaus, rajono savivaldybės administracijos Švietimo ir sporto skyriaus bei Šakių „Varpo“ vidurinės mokyklos organizuojama tradicinė Amatų diena.

Nuotr. Ypač didelio moksleivių susidomėjimo sulaukė savo meistriškumą demonstruojantys ir geležį prakalbinantys kalviai.

Renginys „Tradiciniai amatai negrimzta užmarštyje“, kaip ir pernai buvo surengtas J.Lingio parke. Čia savo rankdarbiais, piešiniais, papuošalais,  medžio darbais ir kitokiomis grožybėmis prekiavo „Aukuro“ pagrindinės, Gelgaudiškio specialiosios,  Šakių „Varpo“ ir  Griškabūdžio vidurinių mokyklų, Kudirkos Naumiesčio Vinco Kudirkos ir Lukšių Vinco Grybo gimnazijų moksleiviai bei svečiai iš Viešvilės vaikų namų. Žemės ūkio technikos modeliukais stebino Edvinas Tamulis, kuris, kaip pats informavo, tik bene tris tokių modelių meistrus visoje Lietuvoje surado per internetą. Jo traktorius, valdomas nuotoliniu būdu, gali pats ne tik važiuoti, bet ir dirbti visus žemės ūkio darbus.

Nuo jaunimo neatsiliko ir vyresniosios kartos tautodailininkai, kalviai bei medžio drožėjai. Nors danguje kaupėsi lietaus debesys, neskubėdama alyvų žiedus iš savo atminties tapė tautodailininkė, Aukso vainiko laureatė Elena Ruzgienė, liaudies medicinos receptų perkantiems vaistažoles negailėjo žolininkė Vilija Verenienė, savo meistriškumą demonstravo geležį prakalbinantys kalviai: Valdas Paukštys, Rigimantas Stanaitis ir Edvardas Mačaitis, savo darbus siūlė medžio drožėjai: Juozas Kuncaitis, Alvydas Brunza ir „Medžio ir fantazijos“ savininkai, meniškais mezginiais viliojo senolės.
 
Tradiciškai renginį pagerbė rajono meras Juozas Bertašius, Seimo narys Mindaugas Bastys, rajono savivaldybės Kultūros ir turizmo skyriaus vedėja Augenija Kasparevičienė. Amatų dienos dalyvius ir lankytojus dainomis, šokiais ir muzika linksmino rajono mokyklų meno kolektyvai, alkaniems neleido išeiti Zanavykų muziejaus darbuotojai, vaišindami savo virta žirniene, kurios paragavo ir rajono valdžios vyrai, ir netikėtai į šventę užsukusi Seimo narė Donalda Meiželytė.

Pagrindinė renginio iniciatorė ir organizatorė Zanavykų krašto muziejaus etnografijos specialistė Rima Vasaitienė, džiaugėsi vis populiarėjančia Amatų diena, kurioje kasmet vis daugėja auksarankių, norinčių prekiauti savo rankdarbiais. Nors šventę nutraukė po pietų prapliupęs lietus, ji mano, kad mugė buvo šauni ir viskas, kas planuota, pavyko.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.