Šakiuose nuskambėjo 47-asis „Poezijos pavasaris“

poezijos_pavasarisGegužės 27 dieną Šakiuose vyko 47-asis tradicinis „Poezijos pavasaris“, prasidėjęs poezijos skaitymais Prano Vaičaičio tėviškėje Santakuose „Dainuoki, dainiau, viltį“, skirtais poeto 135-osioms gimimo metinėms paminėti. Vėliau poezijos šventė „Lakštingale, gražus paukšteli...“ persikėlė į kaimo turizmo sodybą „Bičnamis“.  

Nuotr. „Poezijos pavasaris“ šiais metais prasidėjo Prano Vaičaičio tėviškėje Santakuose.

Poezijos šventėje dalyvavo, savo ir kitų poetų eiles skaitė poetė Paulina Žemgulytė, literatūros kritikas ir vertėjas iš latvių kalbos Arvydas Valionis, poetas ir publicistas Jonas Kantautas, poetai – prozininkai Arūnas Spraunius ir Julius Žėkas, skaitovė Violeta Mickevičiūtė.

Gegužės 15 dieną prasidėjusi tarptautinio poezijos festivalio „Poezijos pavasaris“ šventė, organizuojama  Lietuvos rašytojų sąjungos ir VšĮ „Rašytojų klubas“, nuskambėjusi per visą Lietuvą, baigėsi gegužės 29 dieną, Vilniuje.

Tarptautinis poezijos festivalis „Poezijos pavasaris“ savo vardu, tradicijomis ir vertybėmis yra garsus Lietuvoje ir pasaulyje, sugebantis išlaikyti pačias geriausias ilgametes tradicijas ir nuolat ieškantis naujų raiškos formų.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.