Prisiminė Anapilin išėjusią tautodailininkę

parodaAntradienio popietę Zanavykų krašto muziejuje pristatyta tekstilės darbų paroda – popietė, skirta tautodailininkės Stanislavos Paukštienės atminimui.

Nuotr. Parodos atidaryme buvo pagerbtas tautodailininkės S. Paukštienės atminimas.

Gegužės 31 dieną Zanavykų krašto muziejus kvietė į mūsų krašto tekstilės puoselėtojų ir populiarintojų darbų parodą, kurioje eksponuojami septynių autorių: Ritos Mockeliūnienės, Saulenos Valatkaitienės, Jūratės Šnipienės, Lidijos Mykolaitienės, Aldonos Dulaitienės, Ritos Jucaitienės ir Stanislavos Paukštienės įvairiausi rankdarbiai. Ši paroda buvo skirta Anapilin išėjusios tautodailininkės S. Paukštienės atminimui.  

Pasidalinti mintimis apie prieš mėnesį laiko mirusią tautodailininkę buvo pakviesta viena iš parodos autorių. R. Mockeliūnienė savo kūrybos žodžiais, parašytais po paskutinio atsisveikinimo su Stasele, dalijosi atsiminimais su parodos svečiais. „Staselė nebuvo daugiakalbė, bet puikiai mokėjo įsiklausyti, paguosti, patarti, džiaugsmą ir rūpestį dalinti, širdimi apkabinti, gerumu paglostyti. O jau jos kepti obuoliai su spanguolėmis... Lig šiol menu ypatingą jų skonį. Kad ir keptas sūris, kuriuo ji visus vaišino“,- atsiminimais dalijosi R. Mockeliūnienė.
 
Parodos autores pasveikino Kultūros ir turizmo skyriaus vyriausioji specialistė Aurelija Papievienė. Moterims ji palinkėjo, kad niekada neužgestų noras kurti. Moksleivės Modestos Domeikaitės griežiama smuiko melodija sukūrė jaukią atmosferą parodos atidarymo metu.  

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.