Apdovanojimas V. Cikanai – iš Prezidentės rankų

cikana3Liepos 6-ąją, Valstybės dienos proga šalies prezidentė Dalia Grybauskaitė įteikė valstybinius ordinus ir medalius Lietuvą stiprinusiems ir garsinusiems žmonėms. Tarp apdovanotųjų ir Lukšių seniūnas Vidas Cikana.

Elta nuotr. Prezidentė D. Grybauskaitė Valstybės dienos proga už nuopelnus apdovanojo V. Cikaną.


Paklaustas, kaip vertina gautą apdovanojimą, V. Cikana juokavo, kad lyg ir nesuprato, kur papuolęs. „Žiūriu, kur papuoliau, nes apdovanojimai buvo teikiami ambasadoriams, užsienyje gyvenantiems lietuviams ir kitiems gerai žinomiems žmonėms. Tuo pačiu jaučiausi savas, nes daug kas žinojo mano veiklą, dvarą“, - mintimis po renginio dalijosi Lukšių seniūnas. Jis pripažino, kad tai didelis ir svarbus įvertinimas, kuriuo džiaugiasi ne tik jis pats, bet į renginį lydėję šeimos nariai, seniūnijos darbuotojai. Kalbėdamas apie savo veiklą tautodailininkas minėjo, kad būna, jog pavargsta ir dažnai jaučia nesuprantančiųjų žvilgsnius, bet tokie dalykai tik įpareigoja dar labiau pasitempti. „Idėjų turiu gal kokiai dešimčiai metų, tačiau jų įgyvendinimas priklauso ne tik nuo manęs, bet ir nuo kitų žmonių. Kai įvertino Prezidentė, gal kai kurie vietiniai labiau supras ir mane“, - kalbėjo ordiną pelnęs Lukšių seniūnas.
 
„Prasminga, kad šią svarbią tautai dieną pagerbiame Lietuvai nusipelniusius iškilius mūsų šalies ir užsienio valstybių piliečius. Savais darbais Jūs stiprinate mūsų šalies valstybingumą, jos tarptautinį autoritetą. Garsinate Lietuvos kaip kūrybingos ir talentingos šalies vardą visame pasaulyje. Jūsų darbai ir poelgiai skatina visus piliečius aktyvesnei veiklai, sustiprina tikėjimą savimi ir valstybe“, - sakė šalies vadovė, linkėdama, kad garbingi apdovanojimai paskatintų naujiems darbams ir ambicingiems sumanymams. V. Cikana, dalindamasis įspūdžiais, pasakojo, kad bendraudamas su šalies vadove pajuto jos šilumą, stiprybę ir tuo pačiu paprastumą. „Kalbėjomės ne euforiškai, bet paprastai. Manau, kad tai tikrai stiprus, bet ir paprastas bei šiltas žmogus“, - sakė Lukšių seniūnas.

Už nuopelnus Lietuvai apdovanoti garsūs Lietuvos krepšininkai, rezistencijos atstovai, tarpvalstybinių ryšių puoselėtojai, Lietuvos kariai, policininkai, kultūros paveldo saugotojai, menininkai, gydytojai, švietėjai, išeivijos atstovai ir daugelis kitų.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.