Visi kartu stipresni – 15 metų

neigaliejiu_sajungaPraėjusį penktadienį Šakių rajono žmonių su negalia sąjunga minėjo savo veiklos 15 metų jubiliejų „Visi kartu mes stipresni“, kurio metu buvo išsakyta daugybė padėkų, prisimintas sąjungos įkūrimas, pasidžiaugta nuveiktais darbais.

Nuotr. S. Vasaitienė (antra iš kairės) džiaugėsi darnia ir kompetentinga komanda: D. Grimalauskiene, R. Širvaitiene, R. Grybu.

Braidžiodama po praeities aruodus sąjungos įkūrėja, dabar Garbės pirmininkė Marija Mačaitienė prisiminė, kad pirmiausiai buvo įkurtas „Karo vaikų“ klubas, norint į save atkreipti visuomenės dėmesį. „Keturioka metų rašinėjome Seimui, Prezidentei, Vyriausybei kol pripažino, kad iš tikro mes esame nukentėję nuo Antrojo pasaulinio karo. Taip prisijungėme prie sąjungos, gavome statusą, bet ačiū, norėjome ne to, o kad Vakarai kompensuotų skriaudą“, - kalbėjo sąjungos garbės pirmininkė.

Dabartinė Žmonių su negalia sąjungos pirmininkė Stasė Vasaitienė teigė, kad šis jubiliejus sąjungai labai svarbus. „Per tą laikotarpį labai išsiplėtė socialinės paslaugos, labiau pažinome ir save, ir jus“, - į susirinkusiuosius kreipėsi pirmininkė. Džiaugdamasi sąjungos pasiekimais ji ne kartą pabrėžė, kad daug ko nebūtų pavykę įgyvendinti be stipraus ir kompetentingo kolektyvo – buhalterės Razvidos Širvaitienės, koordinatorės Danutės Grimalauskienės, vairuotojo Romo Grybo. Jiems buvo įteikta pirmininkės Padėka. Atsakingu kolektyvu džiaugėsi ir sąjungos įkūrėja M. Mačaitienė. „Sąjungos sėkmė – atsakingose ir stipriose rankose laikomas vairas. Puoselėkime ir tausokime tai, ką turime“, - teigė ji. Tad renginio metu buvo išdalinta daugybė Padėkos raštų ne tik sąjungos administracijai, bet ir aktyviausiems, labiausiai prie veiklos prisidedantiems nariams. „Ačiū už pasiaukojimą, pagalbą žmogui, savanorystę“, - teikdama Padėkas kartojo pirmininkė.
 
Kaip pastebėjo Socialinės paramos skyriaus vedėja Leonora Pocevičiūtė, atrodo, kad organizacijai 15 metų - nėra labai daug, tačiau rajone ši sąjunga buvo daugelio dalykų pradininkė, tad ši sukaktis be galo svarbi. „Jūs pirmieji steigėte dienos centrą, pradėjote teikti paslaugas ir parodėte daug kitų gražių iniciatyvų, tad jūsų buvimas yra labai svarbus“, - teigė L. Pocevičiūtė.

Dabar būtų sunku išvardinti visas sąjungos teikiamas paslaugas, tačiau ji atstovauja ir gina sąjungos narių pilietines, socialines ir ekonomines teises, vykdo socialinės integracijos programas, padeda užsiimti mėgstama veikla, organizuoja įvairius seminarus, išvykas, bendradarbiauja su kitomis rajone veikiančiomis organizacijomis, įstaigomis. Sąjunga šiuo metu vienija beveik 600 narių. Tuos, kurių jau nėra jų tarpe susirinkusieji pagerbė tylos minute, uždegė žvakelę ir į kapines išvežė gėlių žiedus.

Jubiliejaus proga sąjungos narius sveikino valdžios atstovai, rėmėjai, bendraminčiai. Susirinkusiesiems koncertavo rajono našlių klubas „Nendrės“, „Ramunės“, Lukšių kapela „Sveikuoliai“, Kriūkų „Paunksmė“, ir Janukiškių ansamblis.

Renginio metu veikė ir sąjungos narių rankdarbių paroda, kuria galėjo pasigrožėti visi norintieji.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Miškasodis: kiek tai prasminga ir reikalinga?

klausimelis 04 23Rimas iš Gelgaudiškio:

Nemažai esu medžių per gyvenimą pasodinęs, nors ne miškininkystėje dirbu. Esu gelgaudiškietis, todėl rūpi Gelgaudiškio miško likimas. Mačiau, kaip žūsta miškas. Bet toks gyvenimas. Mums gal ir atrodė, kad reikėjo anksčiau sergančius medžius pjauti. Faktas, kad yra išnykę didžiuliai miško plotai, bet tam yra specialistai. Nuomonės gelgaudiškiečių išsiskyrė: vieni šaukia, kodėl mišką išpjovė, bet jau miškas buvo miręs. 

klausimelis 04 23 2

Danutė iš Gelgaudiškio:

Džiaugiuosi, kad vyko miškasodžio akcija. Nesu anksčiau dalyvavusi ir medžių ne itin daug pasodinusi. Dėl miškų kirtimo išties daug nuomonių, yra prieštaraujančių plyniems miško kirtimams. Manau, jeigu jau medžius kokios kirvarpos graužia, būtina šalinti, bet po to reikia ir atsodinti. Dalyvavau, nes man rūpi, kad vaikai ir proanūkiai turėtų kur žemuogių ar grybų pasirinkti, augtų kuo sveikesnėje aplinkoje.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.