Tarėsi dėl naujų tolesnio bendradarbiavimo galimybių

stokholmasPraėjusį mėnesį Šakių evangelikų liuteronų kunigas Virginijus Kelertas su savo sūnumis Juliumi, Aleksandru ir Dominyku bei Šakių vaikų globos namų socialinio darbo organizatore Daiva Kalinauskaite lankėsi Stokholmo Oskaro evangelikų liuteronų parapijoje, kur tarėsi dėl naujų tolesnio bendradarbiavimo galimybių, dalyvavo visuotinėse pamaldose ir kartu su kitais kunigais aukojo Šv.Mišias.

Nuotr. Kunigas V.Kelertas su sūnumis po šv. Mišių Oskaro bažnyčioje.

Oskaro parapijai priklauso 25 000 tikinčiųjų. Tai truputėlį daugiau nei visos Lietuvos evangelikų liuteronų Bažnyčioje. Čia veikia 7 chorai, dirba apie 50 etatinių darbuotojų ir keli šimtai savanorių.

Kunigas V.Kelertas pasakojo, kad viešnagės metu Šakių delegacija dalyvavo dalykiniuose susitikimuose, kurių metu buvo aptartos bendradarbiavimo ir Šakių vaikų globos namų auklėtinių galimybės dalyvauti visame pasaulyje garsiose Medevi konfirmantų rengimo stovyklose. Taip pat vyko konsultacijos vadybos srityje, susipažinta su parapijos diakonine – socialine veikla.
 
Oskaro parapijos kunigas Hans Rhodin yra garsios Medevi konfirmantų rengimo šiemet jau XVII stovyklos organizatorius ir vadovas. Šią stovyklą lankė ir konfirmacijai pasirengė Karališkosios šeimos vaikai: Vestergotlando kunigaikštytė sprincesė Viktorija, Vermlando kunigaikštis princas Karolis Pilypas, Helsinglando bei Gestriklando kunigaikštysčių princesė Madeleinė.

Kunigas H.Rhodin ketina šios karališkosios konfirmantų stovyklos duris atverti ir Šakių vaikų globos namų auklėtiniams. Viena iš sąlygų ten patekti – anglų kalbos mokėjimas. Kunigas V.Kelertas tikisi, kad tai bus dar viena motyvacija vaikams siekti geresnių mokslo rezultatų. „Atsiveriant tokioms perspektyvoms, norisi dėkoti Dievui ir prisiminti Biblijos žodžius -  ,,Jis ištraukia vargšą iš dulkių, pakelia skurdžių iš šiukšlyno, pasodina jį su didžiūnais, suteikia jam garbingą paveldo sostą“ (1Sam 2,8), - savo mintimis ir džiaugsmu dalijosi kunigas.

Pasak V.Kelerto, Šv. Vakarienės liturgijos metu buvo parodyta didžiulė pagarba Lietuvos evangelikų liuteronų bažnyčiai ir lietuvių kalbai – jis kartu su Oskaro bažnyčios kunigais aukojo Šv.Mišias sekmadieninių pamaldų metu. Gotikinio stiliaus bažnyčiai, pastatytai 1897-1903 metais, kertinį akmenį padėjo Švedijos ir Norvegijos Karalius Oskaras II, kurio vardu ir buvo pavadinta bažnyčia. Šv.Vakarienės įsteigimo žodžiai pirmą kartą šios bažnyčios istorijoje skambėjo lietuvių kalba iš kunigo V.Kelerto lūpų.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.