LIONS klubas vaikams dovanojo nepamirštamas akimirkas

lions_stovyklaLiepos 11 - 17 dienomis Šakių  LIONS  klubas Zyplių dvare gabiausiems, aktyviausiems ir išradingiausiems rajono penktųjų klasių mokiniams organizavo septynių dienų vasaros stovyklą „Augu sveikas“, kuria siekė pagerinti gabių vaikų užimtumą vasaros atostogų metu ir saugoti bei stiprinti jų sveikatą.

Nuotr. Lipant į Raganų kalną Juodkrantėje stovyklautojus pasitiko iš medžio išdrožtos mitologinės būtybės.

Stovyklos atidarymo metu vaikams buvo parodyta filmuota medžiaga apie Tarptautinę LIONS klubo organizaciją, jos veiklą, tikslus. Vaikai susidomėję klausėsi pasakojimo apie neseniai įsikūrusio Šakių LIONS klubo įsipareigojimus ir uždavinius. Juos stebino tai, kad visi darbai daromi savanorystės pagrindais, be jokio atlygio.

Šakių LIONS klubo prezidentė Onutė Rakauskienė tvirtina, kad vaikų užimtumo programa buvo sudaryta taip, jog neliktų laiko tuščiai bindzinėti. Vaikų poilsis ir gebėjimai buvo derinami su įvairiomis kūrybinėmis pamokėlėmis, naudingomis užduotimis, kelionėmis. Čia stovyklautojai galėjo pademonstruoti savo talentus: atlikti savos kūrybos dainas, skaityti eiles, parodyti įvairius scenos vaizdelius, miniatiūras, etiudus, o šiltais vakarais prie degančio laužo, Tomui Skaisgiriui pritariant gitara, surengti tikrą dainų dainelę.
 
Tik šioje stovykloje vaikai turėjo galimybę pamatyti ir patys išbandyti kaip metalas virsta gėle, žiedeliu ar kitokiu suvenyru. Berniukai su dideliu entuziazmu laikė rankose kalvio Valdo Paukščio žnyples, įkaitintą metalą skandino vaške ir laukė rezultatų. Tautodailininkas Vidas Cikana parodė iš akmens iškaltus darbus, paaiškino darbo specifiką ir sunkumus. Stovyklautojai suprato, kaip nelengva rankose laikyti kaltą ar tekinimo įrankį. Pasirodo, ne ką paprasčiau ir medį paversti įspūdinga skulptūra. Mergaitės mokėsi tapyti ant drobės, daug įspūdžių patyrė floristikos bei šokių pamokose. O.Rakauskienė stebėjosi, kad per tokį trumpą laiką vaikai išmoko šokti linijinius ir liaudies šokius.

Stovyklautojų kūrybiškumas buvo derinamas ir su naudingais praktiniais užsiėmimais. Žygio po mišką metu skautai Bernardas ir Austėja išmokė juos, kaip tvarkingai pasistatyti palapinę, susikrauti ir uždegti laužą, įsirengti džiovyklą, pasidaryti tarp medžių virvines laipynes, išsikepti ant laužo dešrelių. Vaikų gydytoja Gintarė Dapkienė papasakojo apie pirmosios medicininės pagalbos suteikimo būdus, tykančius pavojus iškylose ir  vasaros atostogų metu, organizmo stiprinimo galimybes, davė kitų naudingų patarimų.

Stovyklautojams buvo surengtos kelios pažintinės - pramoginės išvykos. Pasipliuškenimas Šakių jaunimo kūrybos ir sporto centro baseine. Ekskursija po Kauno senamiestį, galimybė pasikarstyti dirbtinėmis uolomis „Miegančiuose drambliuose“ ir braidymas vėsiu Nemuno vandeniu vaikams padarė didžiulį įspūdį. Kelionė į Kuršių Neriją kai kam buvo pirmoji gyvenime. Čia vaikai pamatė unikalias negyvąsias kopas, neseniai atstatytą saulės laikrodį, miestelio specifinius ypatumus: kormoranų nuniokotus medžius ir mitologines būtybes Raganų kalne, taškėsi ir išdykavo Baltijos jūros bangose.

Dienos bėgo greitai, o vakarai dar greičiau. Stovyklautojai ne tik šoko diskotekose, bendravo ar peržiūrinėjo naujausius filmus, bet ir klausėsi vadovės Daivos Kudulės skaitomų pasakų. Nors ir ne visiems po dienos įspūdžių jos padėjo greičiau užmigti, bet vaikai suprato, kad nereikia skubėti išaugti iš vaikystės pasaulio fantazijų.

Vaikai ir jų tėvai dėkingi Šakių LIONS klubui už gražų sumanymą organizuoti tokią šaunią stovyklą ir tikisi, kad ji taps tradiciniu renginiu. Taip pat jie taria ačiū visiems stovykloje savanoriškai dirbusiems ir savo laisvą laiką aukojusiems žmonėms.

Šakių LIONS klubo prezidentė tikisi, kad šis darbas bus tęsiamas dar ne vienerius metus. Pasak jos, gabių ir kūrybingų vaikų negalima palikti nepastebėtų, jų saviraiškai reikia sudaryti palankias erdves ir padėti turiningai praleisti laiką vasaros stovyklose, kurias ne kiekviena šeima šiandien išgali leisti savo vaikams.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Miškasodis: kiek tai prasminga ir reikalinga?

klausimelis 04 23Rimas iš Gelgaudiškio:

Nemažai esu medžių per gyvenimą pasodinęs, nors ne miškininkystėje dirbu. Esu gelgaudiškietis, todėl rūpi Gelgaudiškio miško likimas. Mačiau, kaip žūsta miškas. Bet toks gyvenimas. Mums gal ir atrodė, kad reikėjo anksčiau sergančius medžius pjauti. Faktas, kad yra išnykę didžiuliai miško plotai, bet tam yra specialistai. Nuomonės gelgaudiškiečių išsiskyrė: vieni šaukia, kodėl mišką išpjovė, bet jau miškas buvo miręs. 

klausimelis 04 23 2

Danutė iš Gelgaudiškio:

Džiaugiuosi, kad vyko miškasodžio akcija. Nesu anksčiau dalyvavusi ir medžių ne itin daug pasodinusi. Dėl miškų kirtimo išties daug nuomonių, yra prieštaraujančių plyniems miško kirtimams. Manau, jeigu jau medžius kokios kirvarpos graužia, būtina šalinti, bet po to reikia ir atsodinti. Dalyvavau, nes man rūpi, kad vaikai ir proanūkiai turėtų kur žemuogių ar grybų pasirinkti, augtų kuo sveikesnėje aplinkoje.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.