Miestelio šventėje netrūko nei gėlių, nei linksmybių, nei patriotizmo

puokste_varomRugpjūčio 12 – 15 dienomis aktyvi ir mokanti linksmintis Gelgaudiškio bendruomenė surengė tikrą miestelio fiestą „Čia Gelgaudiškis buvo ir bus“, į kurią šiemet susirinko gausybė ne tik mūsų krašto, bet ir kitų Lietuvos regionų gyventojų, svečių iš įvairių užsienio šalių. Šventė, prasidėjusi sporto renginiais, tęsėsi net keletą dienų, o ją vainikavo tradiciniai Žolinės atlaidai.

Nuotr. Gelgaudiškiečiai savo meilę krepšiniui išreiškė originalia gėlių kompozicija „Varom už Lietuvą!“.

Sekmadienį Gelgaudiškio pagrindinė gatvė pasipuošė „gėlių fejerverkais“, pasiekusiais net kalno viršūnę. Nors šis laikas nelepina žydinčiomis gėlėmis, šiemet gelgaudiškiečiai galėjo pasidžiaugti net 39 įvairiaspalvėmis kompozicijomis. Akį traukė visai tikroviškas, lyg ką tik iš laukų atskridęs iš gėlių žiedų sutvertas laumžirgis, paskutiniais vasaros žolynais pražydęs lietsargis ir  iš vytelių nupinti krepšeliai. Tačiau bene daugiausiai dėmesio sulaukė originali, išreiškianti visą gelgaudiškiečių krepšinio fanų patriotizmą, kompozicija „Varom už Lietuvą!“.

Pasak šventės organizatoriaus Gelgaudiškio kultūros centro direktoriaus Edgaro Pilypaičio, visi prisidėję prie šventės ir jos nuotaikingos atmosferos sukūrimo, jautėsi tikrais renginio kūrėjais, todėl šiemet buvo nusižengta tradicijoms ir gražiausios puokštės rinkimai neįvyko. Laimėjo visos gėlių kompozicijos, nes, tikriausiai, išrinkti pačios pačiausios nebūtų pavykę. Visi „gėlių fejerverkų“ kūrėjai buvo pagerbti ir apdovanoti atminimo dovanėlėmis.
 
„Džiugu, kad patys žmonės labai aktyviai rėmė šventinius renginius, - džiaugėsi E.Pilypaitis. - Aš didžiuojuosi, kad gyvenu tokio aukšto kultūrinio lygio bendruomenėje, be kurios palaikymo ir sąmoningumo neįvyktų nei viena šventė.“ Šiemet gelgaudiškiečiai šventei suaukojo daugiau kaip 4 tūkst. litų ir, nors renginiai jau baigėsi, tačiau šventės organizatoriai vis dar sulaukia skambučių, siūlančių savo paramą.

Didelio pasisekimo sulaukė ir tikru iššūkiu organizatoriams tapo teatralizuota ekskursija po dvaro parką. Į ją susirinko rekordinis žmonių skaičius - dalyvavo daugiau nei 100 žmonių, todėl buvo sudėtinga tokiai miniai ir vaidinti, ir pasakoti, ir visus vienu metu sudominti. Organizatoriai sako, kad ir su šia užduotimi susidorojo.

Vienodai didelio bendruomenės ir miestelio svečių dėmesio sulaukė ir vasaros estradoje surengtas šventinis koncertas, ir kitą dieną Gelgaudiškio bažnyčioje vykę Žolinės atlaidai. Pasak E.Pilypaičio, tiek žmonių miestelio šventės  nebuvo aplankę nuo jo jubiliejaus iškilmių. Taigi, šventė puikiai pavyko ir pranoko visus lūkesčius.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.