Gyvenimo rudenį pasitikusių žmonių šventė

bosasSpalio 14 dieną Šakių kultūros centre vyko Tarptautinės pagyvenusių žmonių dienos minėjimas bei Šakių rajono pagyvenusių žmonių ir karo dalyvių organizacijos ataskaitinis - rinkiminis susirinkimas. Gyvenimo rudenį pasitikusių žmonių šventėje nuskambėjo gausybė linkėjimų bei linksmų dainų, raginančių džiaugtis gyvenimu.  

Nuotr. Jau 16 metų organizacijai vadovaujantis J. Bosas jos pirmininku buvo išrinktas ir šio susirinkimo metu.

Tarptautinė pagyvenusių žmonių diena minima spalio 1-ąją. Šakių rajone šis paminėjimas įvyko tik praėjusį penktadienį. Šventę su devizu - „... ne metai daro mus laimingais, bet sutikti žmonės...“ pradėjo Šakių senjorų ansamblio „Bočiai“ nariai, vadovaujami Astos Grigaitienės, sugiedoję pagyvenusių žmonių himną ir atlikę keletą dainų. Po linksmesnės įžanginės dalies Šakių rajono pagyvenusių žmonių ir karo dalyvių organizacijos pirmininkas Jonas Bosas susirinkusiuosius pasveikino su švente, pateikė praėjusių metų organizacijos veiklos ataskaitą. „Prieš 16 metų įsikūrusios organizacijos įžiebta kibirkštis dar dega ir palieka savo pėdsakus. Per tą laiką buvo surengta įvairių renginių, minėjimų, susitikimų, ekskursijų, draugystės popiečių. Tai pasakyta ir išleistoje knygoje „Pagyvenusiųjų ir karo dalyvių organizacijai 15 metų“, - kalbėjo J. Bosas, pridurdamas, jog per ataskaitinius dvejus metus įvyko septyni tarybos posėdžiai.
 
J. Boso kalboje nemažai žodžių buvo skirta senatvei apibūdinti. Anot didelę gyvenimo patirtį turinčio organizacijos vadovo, senatvė – tai tik naujas žydėjimas sielai. „Be abejo, senatvė gražesnė, kai gali aktyviai gyventi. Supraskime ir įvertinkime tarpusavio ryšio meilę. Tam, kad išgyventume tą periodą oriai, žmogui reikia rūpintis savimi, savo gerove, sveikata. Aktyvi veikla stabdo senėjimą“,- kalbėjo jis. Tad nenuostabu, kad organizacijos veiklos tikslas – pagyvenusiųjų žmonių kultūrinių, dvasinių poreikių tenkinimas. Todėl ir rajono pagyvenusiųjų žmonių šventėje nestigo puikios nuotaikos, gražių dainų. Šventėje linksmai dainavo Sintautų folklorinis ansamblis „Santaka“, vadovaujamas Jūratės Navickienės, Šakių „Varpo“ vidurinės mokyklos mergaičių ansamblis, vadovaujamas mokytojos Ingiros Jakienės. Rajono pagyvenusieji tylos minute pagerbė visus Amžinybėn išėjusius senjorus.

Šventėje viešėjo savivaldybės vicemerė Rima Rauktienė ir meras Juozas Bertašius. Jis, pasveikinęs rajono pagyvenusiuosius, išreiškė pagarbą ir Padėkos raštą įteikė ilgamečiam organizacijos vadovui J. Bosui. Taip pat mero Padėkos raštai buvo įteikti minėtų kolektyvų vadovėms.

Penktadienio šventėje buvo išrinkta nauja organizacijos taryba, kurią sudaro devyni nariai. Organizacijai ir toliau vadovaus J. Bosas.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Miškasodis: kiek tai prasminga ir reikalinga?

klausimelis 04 23Rimas iš Gelgaudiškio:

Nemažai esu medžių per gyvenimą pasodinęs, nors ne miškininkystėje dirbu. Esu gelgaudiškietis, todėl rūpi Gelgaudiškio miško likimas. Mačiau, kaip žūsta miškas. Bet toks gyvenimas. Mums gal ir atrodė, kad reikėjo anksčiau sergančius medžius pjauti. Faktas, kad yra išnykę didžiuliai miško plotai, bet tam yra specialistai. Nuomonės gelgaudiškiečių išsiskyrė: vieni šaukia, kodėl mišką išpjovė, bet jau miškas buvo miręs. 

klausimelis 04 23 2

Danutė iš Gelgaudiškio:

Džiaugiuosi, kad vyko miškasodžio akcija. Nesu anksčiau dalyvavusi ir medžių ne itin daug pasodinusi. Dėl miškų kirtimo išties daug nuomonių, yra prieštaraujančių plyniems miško kirtimams. Manau, jeigu jau medžius kokios kirvarpos graužia, būtina šalinti, bet po to reikia ir atsodinti. Dalyvavau, nes man rūpi, kad vaikai ir proanūkiai turėtų kur žemuogių ar grybų pasirinkti, augtų kuo sveikesnėje aplinkoje.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.