Šakietes konkurse „Kaunas talent“ lydėjo sėkmė

smiki_smaki3Spalio 19 - 24 dienomis Kauną jau vienuoliktus metus iš eilės sudrebino tarptautinis jaunųjų atlikėjų konkursas „Kaunas Talent“, kuriame tarp gausaus būrio Lietuvos bei užsienio šalių atlikėjų sėkmingai pasirodė ir Šakių meno mokyklos mokinukių, lankančių  „Šmiki – šmaki“ grupę, kvartetas: Lauryna Mockaitytė, Danielė Staugaitytė, Gabrielė Šedbaraitė ir Šarūnė Vizgirdaitė. 6 – 9 metų amžiaus grupėje jos užėmė antrąją vietą.

Nuotr. Šakietės džiaugiasi ir laimėta antrąja vieta „Kaunas talent“ konkurse, ir kvietimais į Italijos bei Rusijos scenas.

Jaunosios atlikėjos ne tik parvežė į Šakius „Kaunas talent“ laimėtą prizą, bet ir pelnė komisijos nario Francesco Colosanto iš Italijos simpatijas. Jis buvo sužavėtas mergaičių sceniniu įvaizdžiu ir pakvietė kvartetą dalyvauti tarptautiniame vaikų konkurse „Eurokids 2012“, kuris kitų metų pradžioje vyks Venecijoje, Italijoje. Be to, jos gavo dar vieną dovaną - kvietimą į ateinančių metų balandžio mėnesį organizuojamą tarptautinį vaikų konkursą Sankt Peterburge, Rusijoje.

Beje, viena iš mergaičių - Lauryna Mockaitytė dar varžėsi ir 6-9 metų amžiaus solinio dainavimo kategorijoje, tačiau finale jai pritrūko sėkmės ir prizinės vietos užimti nepavyko. Tačiau Lauryna patiko komisijai ir ši įteikė mergaitei oficialų vardinį kvietimą 2012 metų spalio mėnesį atstovauti mūsų šaliai tarptautiniame televizijos jaunųjų talentų konkurse Makedonijoje.
 
Mergaites konkursui rengę vaikų grupės „Šmiki – šmaki“ vadovai Aušrinė Stankaitienė ir Eugenijus Rutkauskas labai didžiuojasi konkurse „Kaunas talent“ pasiektais rezultatais. Jie žavisi ne tik aštuonmečių, bet ir jų tėvų ryžtingu nusiteikimu bei kantrybe ruošiantis konkursui.

Tai, iš tiesų, dideli jaunųjų šakiečių laimėjimai, nes „Kaunas talent“ konkursas savo meniniu lygiu kasmet pritraukia vis daugiau atlikėjų ir prodiuserių iš įvairiausių Europos valstybių. Šiemet čia tarpusavyje rungėsi  Ispanijos, Maltos, Gruzijos, Baltarusijos, Marių Respublikos, Tatarstano, Rusijos, Estijos, Latvijos, Airijos, Bulgarijos, Rumunijos, Lenkijos, Vokietijos, Karelijos Respublikos, Makedonijos ir Ukrainos jaunieji atlikėjai, stebinę komisijos narius ne tik savo entuziazmu, bet ir lakia fantazija.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.