Šakiečiai pasitiko Lietuvos himno gimtinei skirtą knygą

treiderisSpalio 27 dieną Šakių viešojoje bibliotekoje vyko Romo Treiderio knygos „Lietuvos himno gimtinė“ sutiktuvės. Iš Kudirkos Naumiesčio kilęs vyriškis lietuviams padovanojo ypač vertingą knygą.

Nuotr. Kritikų vertinimu, R. Treiderio sudarytą knygą „Lietuvos himno gimtinė“ verta turėti kiekvienam lietuviui.

Šakių rajonas išskirtinis istorinės praeities garsiais žmonėmis. Kaip žinia, mūsų krašte gyveno ir dirbo Lietuvos himno autorius Vincas Kudirka. Jo dėka, mūsų kraštas laikomas tautiškos giesmės žodžių ir melodijos gimtine. Tai savo knygoje įprasmino kadaise Kudirkos Naumiestyje, o dabar  Vilniuje gyvenantis R. Treideris. Jis yra inžinierius, išradėjas, turintis keletą užpatentuotų išradimų. Tai, daug vertingų eksponatų Lietuvos nacionaliniam muziejui padovanojęs žmogus. Jo gyvenimo tikslas – ieškoti, rinkti, dalinti. Tad ir Šakių viešojoje bibliotekoje sutikta knyga „Lietuvos himno gimtinė“ yra didelio darbo rezultatas. Didžiausias autoriaus noras, kad knyga pasiektų šalies jaunimo rankas. Tai knyga - albumas, kuriame labai atsakingai ir kruopščiai surinktos nuotraukos, atskraidintos net iš Prancūzijos, Vokietijos, Lenkijos. Knygoje iš trečiojo dešimtmečio atvirukų į mus žvelgia V. Kudirka.

Kritikų vertinimu, autorius savo darbą atliko tikrai nepriekaištingai. Knygai „Lietuvos himno gimtinė“ medžiaga buvo pradėta rinkta dar esant gyviems liudininkams, pasakojusiems, kaip sovietmečiu buvo saugomas V. Kudirkos paminklas bei įvairūs istoriniai dokumentai, liudijantys apie šio garsaus žmogaus didingumą. Ši neseniai plačiajai skaitytojų auditorijai pristatyta knyga buvo daugelį metų brandinta. R. Treiderio knyga „Lietuvos himno gimtinė“ buvo išleista 80 –aisiais jo gyvenimo metais. Ja R. Treideris įprasmino savo gyvenimą.  

Nemažo susidomėjimo sulaukusi knyga buvo išleista nedideliu tiražu, todėl artimiausiu metu planuojama išleisti antrąjį leidimą.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.