Atiduota pagarba medžioklės globėjui Šv. Hubertui

trofejaiJau trečius metus iš eilės Šakių evangelikų liuteronų bažnyčioje buvo aukojamos Šv. Mišios medžiotojų globėjui Šv. Hubertui. Ši diena nuo krikščionybės atsiradimo minima kasmet lapkričio 3-ąją. Praėjusį trečiadienį aukotose Šv. Mišiose buvo pagerbti ir rajono medžiotojai.

Jau trečią kartą Šv. Huberto dienos proga Šakių evangelikų liuteronų bažnyčia pasipuošė medžioklės trofėjais. Praėjusio trečiadienio vakare bažnyčioje buvo aukojamos Šv. Mišios, skirtos medžiotojų globėjui Šv. Hubertui. Šiemet į Lietuvos evangelikų liuteronų vyskupo Mindaugo Sabučio ir kunigo Virginijaus Kelerto aukojamas Šv. Mišias susirinko pilna šventovė žmonių, tarp jų didžioji dalis buvo medžiotojai ir miškininkai.  

Po iškilmingų Šv. Mišių Šakių miškų urėdijos urėdas Sigitas Tamošaitis priminė, jog miškininkai ir medžiotojai turi vieną bendrą visiems rūpimą objektą – mišką, kurį reikia saugoti ir puoselėti visomis išgalėmis. Generalinės miškų urėdijos urėdo Benjamino Sakalausko Padėkos raštus Šakių urėdas įteikė medžiotojams Juozui  Daineliui ir Ramūnui Keraičiui.

Su Šv. Huberto diena pasveikinti atvyko ir Seimo narys Mindaugas Bastys, kuris Generalinės miškų urėdijos urėdo Padėkos raštą įteikė Šakių medžiotojų ir žvejų draugijos valdybai, vadovaujamai Alfrido Vigelio. Pastarasis, sveikindamas medžiotojus su švente, pasidžiaugė šiemet suteikta galimybe be licencijų medžioti stirnas. „Šiemet prasidėjęs didysis medžioklės sezonas - truputį kitoks. Respublikos aplinkosaugos vadovybė mums šiemet suteikė galimybę medžioti stirnas be licencijų. Prieš kelerius metus taip buvo nuspręsta pasielgti ir su šernais. Tuomet  buvo manoma, kad sumažės šernų populiacija. Tačiau taip neįvyko. Medžiotojai įrodė, kad saugo gyvūnus“,- kalbėjo A. Vigelis, tikėdamasis, kad taip pat bus pasielgta ir su stirnų populiacija. Jis patikino, kad medžiotojai saugo, tausoja gamtą.
 
Su medžiotojų švente susirinkusiuosius pasveikino ir rajono meras Juozas Bertašius, vicemerė Rima Rauktienė. Šventėje koncertavo Marijampolės  miškų urėdijos medžioklinių ragų orkestras. Renginį organizavo kunigas V. Kelertas, VĮ „Šakių miškų urėdija“, medžiotojas R. Keraitis, Šakių žvejų ir medžiotojų draugija.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.