Jaunieji šauliai nusilenkė sąjungos vėliavai

sauliaiPraėjusį penktadienį Griškabūdžio kultūros namuose vyko iškilmingas Lietuvos  kariuomenės dienos paminėjimas. Šventėje 39 jaunuoliai oficialiai priėmė jaunojo šaulio priesaiką.

Nuotr. Lietuvos kariuomenės dienai skirtas paminėjimas penktadienį vyko Griškabūdyje, kur iškilmingai prisiekė 39 jaunieji šauliai.

Lapkričio 23 dieną šalyje buvo minima Lietuvos kariuomenės diena. Praėjusį penktadienį šiai dienai skirtas paminėjimas įvyko ir Griškabūdyje. Jame dalyvavo Kudirkos Naumiesčio 10-osios kuopos šaulių vadas Antanas Varenkovas, Marijampolės apskrities 4-osios šaulių rinktinės vadas Raimundas Mertinaitis, Kudirkos Naumiesčio pasienio užkardos vadas Dainius Stepšys bei gausus būrys jaunuolių ir kitų šventės dalyvių. Šventėje buvo apžvelgti svarbiausieji Šaulių sąjungos ir kariuomenės istoriniai faktai nuo 1917 metų iki šių dienių. Susirinkusiesiems R. Mertinaitis pristatė Šaulių sąjungos veiklą ir puoselėjamas idėjas.

Pagrindinis šio renginio akcentas – jaunųjų šaulių priesaika. Iškilmingo renginio metu net 39 jaunuoliai, pareiškę norą dalyvauti Lekėčių ir Kudirkos Naumiesčio kuopų veikloje, davė priesaiką. Jaunuoliai pasižadėjo garbingai tarnauti šaliai.Sulaužyta šaulio priesaika užtraukia negarbę. Po priesaikos jaunimas turės baigti keturių pakopų mokymus. Pastebėta, kad jaunuoliai, dalyvaujantys Šaulių sąjungos veikloje ir toliau tęsiantys veiklą krašto gynyboje, būna kur kas geriau orientuoti ir sėkmingiau atlieka tarnybą.  Pasak A. Varenkovo, mūsų rajone netrūkta jaunimo, norinčio tapti šauliais. Norą dalyvauti Šaulių sąjungos veikloje yra pareiškusios ir kelios merginos. Pasak A. Varenkovo, buvo toks momentas, kai Kudirkos Naumiesčio skyriuje liko beveik tik merginos. Tuo tarpu dabar Lekėčiuose jaunųjų šaulių būrelį sudaro tiek merginos, tiek vaikinai. Beje, šauliai turi išties nemažai veiklos. Šiuo metu jaunimas ruošiasi Sausio 13-osios tradiciniam bėgimui bei Vasario 16 –osios minėjimui. Vasaromis jaunimui organizuojamos stovyklos. Deja, nors norinčiųjų būti jaunaisiais šauliais nestinga, bet trūksta žmonių, norinčių ir galinčių dirbti su jaunimu.

Renginio metu Rociškių užkardos vyko pasieniečių kinologų pasirodymas.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.