Pagerbti konkurso „Metų ūkis 2011“ laimėtojai

gelesLapkričio 25 dieną Kaune vyko Lietuvos ūkininkų sąjungos aštuonioliktąjį kartą organizuoto konkurso „Metų ūkis 2011“ nugalėtojų apdovanojimų šventė. Tarp pagerbtųjų ir trys Šakių rajono ūkininkai.  

Šiemet jau 18-ąjį kartą Lietuvos ūkininkų sąjungos organizuotame konkurse „Metų ūkis 2011“ dalyvavo 42 savivaldybių ūkininkų ūkiai. Iš viso konkurse dalyvavo 451 ūkiai. Kiekviename rajone išrinkta po vieną pirmosios, antrosios ir trečiosios vietų laimėtoją. Praėjusį penktadienį Kaune, kultūros ir sporto centre „Girstupis“ buvo apdovanoti net 126 laimėtojai. Tarp jų ir trys Šakių rajono ūkininkai. Konkurse „Metų ūkis 2011“ pirmąją vietą laimėjo Griškabūdyje ūkininkaujantys Lina ir Arvydas Dubickai, plėtojantys gyvulininkystės ūkį. Pirmosios vietos laimėtojai dirba 130 ha žemės, turi 40 melžiamų karvių ir 25 prieauglius. Antrosios vietos diplomu apdovanoti ūkininkai Aidutė ir Audrius Žemaičiai iš Kidulių seniūnijos Šiaudinės kaimo. Jie verčiasi augalininkyste, dirba 238 ha žemės. Trečioji vieta atiteko Griškabūdžio seniūnijos Katilių kaimo ūkininkams Vaidai ir Vytautui Žemaičiams, taip pat plėtojantiems  gyvulininkystės ūkį. Jie dirba 40 ha žemės, augina 34 melžiamas karves ir 20 prieauglių.  

Lietuvos ūkininkų sąjunga skelbia, jog šiemet kai kurie rajonai labai sunkiai prikalbino ūkininkus dalyvauti šiame konkurse. Lietuvos ūkininkų sąjungos Šakių skyriaus pirmininkas Rimantas Valiukas taip pat teigė, jog Šakių rajone dirba labai kuklūs ūkininkai, kuriuos sunku prikalbinti dalyvauti konkurse. Konkurso nuostatuose numatyta, kad jame gali dalyvauti tik sąjungos nariai. Šakių rajone ši sąjunga vienija 50 ūkininkų, todėl per tiek metų buvo sunku atrinkti laimėtojus. Neatmetama galimybė, kad kitąmet konkurse bus leista dalyvauti ir ne tik Lietuvos ūkininkų sąjungos nariams. Konkurso organizatoriai tikina, jog labai sunku išrinkti laimėtoją, kai visų specializacijos yra labai skirtingos. Tačiau šis konkursas – tai pastarųjų metų ūkininkų darbo įvertinimas, jų akivaizdus siekis stengtis geriau tvarkytis savo ūkyje.
 
Nemaža dalis šių metų laimėtojų nurodė, jog ūkininkauti pradėjo apie 2000-uosius metus. Nustatyta, jog vidutiniškai pirmosios ir antrosios vietų laimėtojai ūkininkauti pradėjo 1997 metais, trečiosios  vietos – 1999-aisiais.  

Laimėtojų vidutinis amžius - 47 metai. Net 33 proc. šiame konkurse dalyvavusių ūkininkų turi aukštąjį išsilavinimą, 32 proc. – aukštesnįjį, 28 proc. – spec. vidurinį.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar prisiimti atsakomybę atsistatydinant yra tinkamas sprendimas?

klausimelis 04 12Danutė iš Paluobių:

Atsistatydinti – lengviausias kelias. Nemanau, kad toks požiūris yra teisingas. Geriau, kad ministrai patys išspręstų susidariusias problemas, nes iki jų kadencijos pabaigos liko labai mažai laiko. 

klausimelis 04 12 2

Vytautas iš Lepšių:

Nelabai. Jei prisidirbi, tai turi pats ir ištaisyt, išsisrėbt tą košę, o ne trauktis. Nors kas žino, kodėl taip nutinka. Gal ministrai nesusikalba su Vyriausybe.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.