Sintautuose liaudiško šokio ir muzikos fiesta

vakaruskosLapkričio 26 dieną Sintautų kultūros centre žiūrovus liaudiškais šokiais ir muzika džiugino bei nuobodžiauti  neleido projekto „Suvalkijos krašto liaudiškos muzikos ir šokio festivalio „Vakaruškos“ dalyviai.

Nuotr.  „Vakaruškose“ smagiai sukosi Šakių „Varpo“ vidurinės mokyklos ir kultūros centro „Pynės“ šokėjėliai.

Jaunatviškumu trykšte tryško Kauno rajono Neveronių kultūros centro vyresniųjų liaudiškų šokių kolektyvas „Kupolio rožė“, vadovaujamas Birutės Savickienės. Ant prieklėčio smagiai sukosi jaunimo liaudiškų šokių kolektyvai - Šakių „Varpo“ vidurinės mokyklos ir kultūros centro ansamblis „Pynė“ (vadovė Vitalija Venienė), Marijampolės muzikos mokyklos „Javonėlis“ (vadovė Alina Kvietkauskienė) ir Pilviškių „Santakos“ gimnazijos (vadovė Eglė Šeštakauskienė) šokėjai.

Pasak renginio vedėjos Vidos Kasiulaitienės,  kad žiūrovams nuo šokių akys neapraibtų, tarp pasirodymų šauniai griežė Liepalotų kapelijos muzikantai, vadovaujami Romo Skaisgirio. Į festivalį atvyko ir mūsų kraštietė Seimo narė Onutė Valiukevičiūtė, kuri yra ir viena iš pagrindinių projekto rėmėjų.

Renginio programą užbaigė rajono valdžios atstovų: vicemerės Rimos Rauktienės bei Kultūros ir turizmo skyriaus vedėjos Augenijos Kasparevičienės, Sintautų kultūros centro direktorės Laimos Girdauskienės sveikinimai ir atminimo dovanos visiems šokėjams, muzikantams ir kolektyvų vadovams.

Projektą dalinai finansavo Lietuvos Respublikos Kultūros ministerijos Kultūros rėmimo fondas.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.