Kudirkos Naumiestyje antrąkart dūzgė rateliai

duzgia_rateliaiPraėjusį sekmadienį Kudirkos Naumiestyje vyko verpėjų šventė „Dūzgia rateliai“, sukvietusi visą būrį rajono vertėjų. Šiais metais ji organizuota antrąjį kartą.

Nuotr. Verpėjos verpė, kedeno vilnas, suko siūlus pažadėjo būtinai dalyvauti kitų metų renginyje.

Kudirkos Naumiesčio kultūros centro direktorė Laima Mockevičienė, pernai pirmą kartą surengusi vertėjų šventę, tikriausiai neapsiriko. Ir šiais metais „Dūzgia rateliai“ sulaukė nemažo dalyvių dėmesio. Iš viso į renginį atvyko 13 verpėjų. Vyriausiajai jų, Genovaitei Dzidolikienei, beveik 90 metų, o ir visos kitos verpėjos, perkopusios aštuntąjį dešimtmetį. Tiesa, dalyvavo ir viena jaunesnė verpėja, tai „Šakijos“ ansamblio vadovė Virginja Snudaitienė.

L. Mockevičienė džiaugėsi, kad renginys sulaukia senjorių dėmesio, nes jos yra tikrosios kultūrinio paveldo puoselėtojos. Renginyje verpėjos verpė, kedeno vilnas, suko siūlus. Susirinkusiesiems buvo pasakojama apie tradicijas, šokami liaudies rateliai. Mažiausieji dalyviai ne tik šoko, bet ir žaidė senovinius žaidimus. Žodžiu, nei dalyviams, nei žiūrovams pramogų netrūko. Kaip teigė renginio organizatorė, svarbiausia, kad tokiame renginyje nebūtų pasyvių žiūrovų ir visi jaustųsi komfortabiliai.

Edukacinės popietės metu buvo apdovanotos visos verpėjos. Susirinkusieji vaišinosi liaudiškais valgiais – troškintais kopūstais, žirniais su spirgučiais, sūriu. Net ir pasibaigus renginiui niekas neskubėjo skirstytis. Verpėjos juokavo, kad ateinančiais metais tikrai negali numirti, nes kitais metais tiesiog privalo dalyvauti verpėjų šventėje.
 
Be to, renginio metu buvo eksponuojami tautodailininkės Elenos Ruzgienės darbai, kurie tik dar labiau pagyvino liaudišką renginio atmosferą. Pati tautodailininkė noriai pynė juostą, kuri išsiskyrė originalumu. Susirinkusiuosius linksmino Vilkaviškio folkloro ansamblis „Sūduviai“.

L. Mockevičienė teigė, kad kitais metais, jei ir vyktų kultūros namų rekonstrukcijos darbai, tačiau šią šventę ji būtinai organizuos.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar prisiimti atsakomybę atsistatydinant yra tinkamas sprendimas?

klausimelis 04 12Danutė iš Paluobių:

Atsistatydinti – lengviausias kelias. Nemanau, kad toks požiūris yra teisingas. Geriau, kad ministrai patys išspręstų susidariusias problemas, nes iki jų kadencijos pabaigos liko labai mažai laiko. 

klausimelis 04 12 2

Vytautas iš Lepšių:

Nelabai. Jei prisidirbi, tai turi pats ir ištaisyt, išsisrėbt tą košę, o ne trauktis. Nors kas žino, kodėl taip nutinka. Gal ministrai nesusikalba su Vyriausybe.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.