Kalėdinę dvasią šalies jaunieji skautai pasitiko Šakiuose

skautaiGruodžio 17 – 18 dienomis Šakių „Varpo“ vidurinėje mokykloje vyko Lietuvos patyrusių skautų Kalėdinė sueiga „AtrasKalėdas‘11”. Toks renginys buvo organizuojamas pirmą kartą, jame dalyvavo 14 – 18 metų skautai iš Marijampolės, Kazlų Rūdos, Kybartų, Veiverių, Jurbarko, Šilalės, Griškabūdžio, Lukšių, ir žinoma, Šakių.

Nuotr. Šakiuose stovyklavę skautai sėmėsi kalėdinės dvasios.  

Visi renginio dalyviai priklauso didžiausiai Lietuvos skautiškai organizacijai „Lietuvos skautija“. Dauguma renginio dalyvių buvo  patyrę sausumos skautai, taip pat dalyvavo dvi patyrusios jūrų skautės, du kandidatai į vyresniuosius skautus, o renginiui vadovavo ir skautus prižiūrėjo dvi vadovės – Šakių V. Kudirkos draugovės draugininkė Daiva Kudule ir Marijampolės Palaimintojo Jurgio Matulaičio draugovės draugininkė Audronė Levickienė.

Pasak pagrindinių renginio organizatorių, Šakių V. Kudirkos draugovės patyrusių skaučių Austėjos Dapkutės ir Gabijos Pašiūnaitės, skautai Šakiuose turėjo nemažai įdomios veiklos. Jie kepė kalėdinius sausainius, kuriais vaišino šakiečius. Be to,  žvarbų rytą šildė juos skautiška arbata, aplankė vaikų namuose augančius vaikus, papasakojo jiems apie skautus, mokė karpyti snaiges, lankstyti gerves bei lėktuvėlius. Ne gana to, susitikimo metu skautai kūrė ekologiškas kalėdines dekoracijas, varžėsi orientaciniame žaidime po naktinius Šakius, vakare dalyvavo tradiciniame skautiškame „lauže“.

Kitą skautų susitikimo dieną visi dalyvavo Šv. Mišiose. Grįžę diskutavo apie patyrusius skautus, juos kamuojančias problemas bei klausimus. Atvirai pasikalbėję ir išsakę savo nuomones, kupini naujų įspūdžių, patyrę skautai atsisveikino sueigos uždarymo rikiuotėje.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.